De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Groentekerstkrans

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Uien Ui1
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Zoete aardappelen Zoete aardappel200 g g
Wortelen Wortel150 g g
Pastinaken Pastinaak100 g g
Aardappelen Aardappel150 g g
Tijm Tijm
Vellen kruimeldeeg Vel kruimeldeeg2
Groentebouillon Groentebouillon250 ml ml
Witte wijn Witte wijn80 ml ml
Eieren Ei1
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Groentekerstkrans

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(160)

Bereiding

1. Schil de groenten en snij in even grote blokjes. Bak ze samen met de ui en de geperste look in olijfolie lichtjes bruin. Giet er de bouillon bij en voeg enkele takjes tijm toe. Laat op een zacht vuur 5 minuten sudderen.

2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Giet de wijn bij de groenten en kruid met peper en zout. Laat het vocht op een zacht vuur verder verdampen. Zet het vuur uit en laat de groenten even afkoelen.

3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er een plak kruimeldeeg op. Schep de groenten als een cirkel op het deeg, maar blijf enkele centimeters van de rand weg. Leg er de tweede lap kruimeldeeg op en trek het deeg lichtjes uit zodat het mooi de contouren van de krans volgt. Duw de buitenste randen goed aan en maak met een scherp mesje de rand mooi rond. Snij met behulp van een kommetje het midden van de krans weg.

4. Haal met een uitsteekvorm blaadjes uit het overtollige deeg en leg ze her en der op de krans. Kluts het eitje los en bestrijk er de volledige krans mee. Zet de krans 25 minuten in de oven. Versier de krans nog met takjes tijm.