De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Groentenoedels met krokante kipreepjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Wortelen Wortel
(geschild)
2
Courgettes Courgette1
Voorgekookte rode bieten Voorgekookte rode biet2
Kipfilets Kipfilet4
Tortillachips Tortillachips100 g g
Tarwebloem Tarwebloem100 g g
Eieren Ei2
Boter Boter20 g g
Olijfolie Olijfolie1 el el
Peper Peper
Zout Zout

Voor de dressing

Olijfolie Olijfolie120 ml ml
Citroensap Citroensap3 el el
Mosterd Mosterd2 el el
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas
(geraspt)
20 g g
Peterselie Peterselie
(gehakt)
2 el el
Peper Peper

Groentenoedels met krokante kipreepjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(13)

Bereiding

  1. Kruid de kipfilets met peper en zout. Doe de tortillachips in een plastic diepvrieszakje en ga er met een deegroller over. Doe de verkruimelde chips, de geklutste eieren en de bloem in 3 diepe borden. Haal de filets eerst door de bloem, dan door de eieren en tot slot door de verkruimelde chips.
  2. Verhit de boter met de olijfolie en bak de filets goudbruin en gaar. Snij het vlees in reepjes.
  3. Meng het citroensap met de mosterd in een maatbeker. Giet er de olijfolie al mixend bij tot de dressing wat dikker wordt. Voeg de kaas en de peterselie toe en kruid met peper.
  4. Maak met een spiralizer of dunschiller dunne slierten van de courgette en wortelen. Snij de rode bieten in lucifers of gebruik een dunschiller.
  5. Verdeel de groenten en de krokante kippenreepjes over de borden. Giet er de dressing over en serveer meteen.

TIP: Geef er eventueel nog wat stokbrood of gekookte aardappelen bij.