
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Wortelen
Wortel (geschild) | 2 | |
Courgettes Courgette | 1 | |
Voorgekookte rode bieten Voorgekookte rode biet | 2 | |
Kipfilets Kipfilet | 4 | |
Tortillachips Tortillachips | 100 g g | |
Tarwebloem Tarwebloem | 100 g g | |
Eieren Ei | 2 | |
Boter Boter | 20 g g | |
Olijfolie Olijfolie | 1 el el | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de dressing
Olijfolie Olijfolie | 120 ml ml | |
Citroensap Citroensap | 3 el el | |
Mosterd Mosterd | 2 el el | |
Parmezaanse kaas
Parmezaanse kaas (geraspt) | 20 g g | |
Peterselie
Peterselie (gehakt) | 2 el el | |
Peper Peper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGroentenoedels met krokante kipreepjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Kruid de kipfilets met peper en zout. Doe de tortillachips in een plastic diepvrieszakje en ga er met een deegroller over. Doe de verkruimelde chips, de geklutste eieren en de bloem in 3 diepe borden. Haal de filets eerst door de bloem, dan door de eieren en tot slot door de verkruimelde chips.
- Verhit de boter met de olijfolie en bak de filets goudbruin en gaar. Snij het vlees in reepjes.
- Meng het citroensap met de mosterd in een maatbeker. Giet er de olijfolie al mixend bij tot de dressing wat dikker wordt. Voeg de kaas en de peterselie toe en kruid met peper.
- Maak met een spiralizer of dunschiller dunne slierten van de courgette en wortelen. Snij de rode bieten in lucifers of gebruik een dunschiller.
- Verdeel de groenten en de krokante kippenreepjes over de borden. Giet er de dressing over en serveer meteen.
TIP: Geef er eventueel nog wat stokbrood of gekookte aardappelen bij.