
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Aardappelen Aardappel | 1 kg kg | |
Uien Ui | 3 | |
Sjalotten Sjalot | 2 | |
Peterselie Peterselie | 1 bosjes bosje | |
Eieren Ei | 4 | |
Tarwebloem Tarwebloem | 2 el el | |
Zout Zout | ||
Peper Peper | ||
Frituurolie Frituurolie |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGromperekichelcher
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Schil en rasp de aardappelen. Droog ze in een keukenhanddoek.
- Hak de peterselie, sjalotten en uien.
- Meng de aardappelen met de peterselie, sjalotten en uien.
- Klop de eieren en voeg ze toe. Kruid met peper en zout.
- Voeg de twee eetlepels bloem toe en meng.
- Verhit de frituurolie in een friteuse of in een grote, diepe pan.
- Vorm platte koekjes met een diameter van 8 tot 10 cm en leg ze op een plateau bedekt met bakpapier.
- Bak enkele koekjes in de friteuse totdat ze mooi goudkleurig zijn.