Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Sjalotten Sjalot | 1 | |
Chilipepers Chilipeper | 1 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 | |
Olijfolie Olijfolie | 1 dl dl | |
Suiker Suiker | 1 tl tl | |
Azijn Azijn | 1 tl tl | |
Trostomaten Trostomaat | 2 | |
Rode paprika's
Rode paprika (gegrilde) | 1 | |
Limoenen Limoen | 2 | |
Avocado's Avocado | 4 | |
Paprikapoeder Paprikapoeder | 1 tl tl | |
Tortillachips Tortillachips | 350 g g | |
Lente-uitjes
Lente-ui (of koriander, fijngehakt) | 1 | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGuacamole met tortillachips
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snipper de sjalot, chilipeper en knoflook en fruit glazig in een scheutje olijfolie. Strooi er de suiker over en laat karamelliseren. Blus met de azijn.
- Snij de trostomaten en gegrilde paprika in blokjes. Rasp de schil van de limoenen en pers het sap. Doe het limoensap in een kom. Schil en ontpit de avocado’s. Snij het vruchtvlees in stukken en wentel in het limoensap. Plet met een vork of mix in een keukenrobot.
- Meng de tomaten- en paprikablokjes en de gekaramelliseerde sjalot onder de avocadopuree. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Werk eventueel af met fijngehakte lente-ui of koriander. Serveer de guacamole met een slaatje, in een wrap of als dip met tortillachips.