Guacamole met tortillachips

Guacamole met tortillachips
MoeilijkheidMakkelijk
Koken25 min

Voorbereiding

  1. Snipper de sjalot, chilipeper en knoflook en fruit glazig in een scheutje olijfolie. Strooi er de suiker over en laat karamelliseren. Blus met de azijn.

  2. Snij de trostomaten en gegrilde paprika in blokjes. Rasp de schil van de limoenen en pers het sap. Doe het limoensap in een kom. Schil en ontpit de avocado’s. Snij het vruchtvlees in stukken en wentel in het limoensap. Plet met een vork of mix in een keukenrobot.

  3. Meng de tomaten- en paprikablokjes en de gekaramelliseerde sjalot onder de avocadopuree. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Werk eventueel af met fijngehakte lente-ui of koriander. Serveer de guacamole met een slaatje, in een wrap of als dip met tortillachips.