De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Guacamole met tortillachips

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Sjalotten Sjalot1
Chilipepers Chilipeper1
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Olijfolie Olijfolie1 dl dl
Suiker Suiker1 tl tl
Azijn Azijn1 tl tl
Trostomaten Trostomaat2
Rode paprika's Rode paprika
(gegrilde)
1
Limoenen Limoen2
Avocado's Avocado4
Paprikapoeder Paprikapoeder1 tl tl
Tortillachips Tortillachips350 g g
Lente-uitjes Lente-ui
(of koriander, fijngehakt)
1
Peper Peper
Zout Zout

Guacamole met tortillachips

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(7)

Bereiding

  1. Snipper de sjalot, chilipeper en knoflook en fruit glazig in een scheutje olijfolie. Strooi er de suiker over en laat karamelliseren. Blus met de azijn.
  2. Snij de trostomaten en gegrilde paprika in blokjes. Rasp de schil van de limoenen en pers het sap. Doe het limoensap in een kom. Schil en ontpit de avocado’s. Snij het vruchtvlees in stukken en wentel in het limoensap. Plet met een vork of mix in een keukenrobot.
  3. Meng de tomaten- en paprikablokjes en de gekaramelliseerde sjalot onder de avocadopuree. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Werk eventueel af met fijngehakte lente-ui of koriander. Serveer de guacamole met een slaatje, in een wrap of als dip met tortillachips.