
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Haantjes Haantje | 6 | |
Gemengd gehakt Gemengd gehakt | 350 g g | |
Paneermeel Paneermeel | 4 el el | |
Eieren Ei | 1 | |
Sjalotten
Sjalot (fijngesnipperd) | 2 | |
Gedroogde vruchten
Gedroogd fruit (abrikozen, rozijnen en pruimen, fijngehakt) | ||
Appels
Appel (in blokjes ) | 1 | |
Pistachenoten Pistachenoot | 30 g g | |
Gerookt spek
Gerookt spek (ontbijtspek) | 12 sneetjes sneetje | |
Porto Porto | 0,5 dl dl | |
Kippenbouillon Kippenbouillon | 3 dl dl | |
Kookroom Kookroom | ||
Boter Boter | ||
Peterselie Peterselie | takjes takje | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor het bijgerecht:
Wortelen Wortel | 700 g g | |
Platte peterselie
Platte peterselie (gehakt) | 2 el el | |
Citroensap Citroensap | 3 cl cl | |
Suiker Suiker | 2 el el | |
Boter Boter | 20 g g |
Voor de aardappelgratin:
Aardappelen
Aardappel (geschild, in dunne schijfjes ) | 12 | |
Kookroom Kookroom | 500 ml ml | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst ) | 2 | |
Geraspte kaas naar keuze Geraspte kaas naar keuze | 200 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listHaantje met gedroogde vruchten en aardappelgratin
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Voeg het ei, paneermeel, appelblokjes, sjalotten, een handvol gedroogde vruchten en de noten bij het gehakt en meng alles goed door elkaar. Kruid met peper en zout.
- Kruid de haantjes vanbinnen en vanbuiten met peper en zout. Vul ze met het gehakt en bind de pootjes dicht met keukentouw. Bedek de rug telkens met 2 plakjes spek. Beboter een grote ovenschaal en schik er de haantjes in. Zet 35 à 40 minuten in de oven.
- Breng de aardappelschijfjes op smaak met de knoflook, peper en zout en schik ze in een ingevette ovenschaal. Giet er de room over en bestrooi met de kaas. Zet 30 minuten mee in de oven.
- Schil ondertussen de wortelen en snij in de lengte door. Verhit een klont boter in een koekenpan en roerbak de wortelen 3 minuten. Voeg het citroensap en een scheutje water toe en laat een vijftal minuten stoven. Strooi er de suiker over en laat het kookvocht bijna volledig inkoken. Kruid met peper en zout en strooi er de peterselie over.
- Haal de haantjes uit de oven en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Giet het vocht uit de ovenschaal door een zeef in een steelpan en laat samen met de porto en de bouillon inkoken. Giet er de room bij en laat weer inkoken. Zet het vuur laag en voeg al roerend de boterklontjes toe tot de saus de gewenste dikte heeft.
- Serveer de haantjes met de wortelen en de aardappelgratin. Geef er de saus apart bij.