
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Halloumi Halloumi | 500 - 750 g g | ||
Courgettes Courgette | 3 | ||
Tomaten Tomaat | 5 | ||
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze | 300 g g | ||
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 | ||
Citroenen Citroen | 1 | ||
Citroensap Citroensap | 2 el el | ||
Walnoten Walnoten | 200 g g | ||
Munt Munt | 2 el el | ||
Peterselie Peterselie | 20 g g | ||
Olijfolie Olijfolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listHalloumi met salade van courgette en tomaat
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwijder de uiteinden van de courgettes en snijd ze in lengte doormidden. Halveer de tomaten. Bestrijk met olijfolie en kruid met peper en zout.
- Laat de courgette kleuren in een hete grillpan en rooster de tomaten. Doe alles in een ovenschotel en laat ca. 20 minuten garen in een oven op 220 °C. Laat de groenten even afkoelen, snijd ze in blokjes en laat ze uitlekken in een zeef.
- Meng de yoghurt, de geplette look, geraspte citroenschil en het citroensap in een kom.
- Hak de noten, peterselie en munt. Meng dit onder de courgette en tomaten en kruid met peper en zout.
- Bak de halloumi goudgeel in een warme pan in olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Serveer de groenten samen met de gebakken halloumi. Werk af met een beetje peterselie en olijfolie.