De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Halloumi met salade van courgette en tomaat

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Halloumi Halloumi500 - 750 g g
Courgettes Courgette3
Tomaten Tomaat5
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze300 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Citroenen Citroen1
Citroensap Citroensap2 el el
Walnoten Walnoten200 g g
Munt Munt2 el el
Peterselie Peterselie20 g g
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Halloumi met salade van courgette en tomaat

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(9)

Bereiding

  1. Verwijder de uiteinden van de courgettes en snijd ze in lengte doormidden. Halveer de tomaten. Bestrijk met olijfolie en kruid met peper en zout.
  2. Laat de courgette kleuren in een hete grillpan en rooster de tomaten. Doe alles in een ovenschotel en laat ca. 20 minuten garen in een oven op 220 °C. Laat de groenten even afkoelen, snijd ze in blokjes en laat ze uitlekken in een zeef.
  3. Meng de yoghurt, de geplette look, geraspte citroenschil en het citroensap in een kom.
  4. Hak de noten, peterselie en munt. Meng dit onder de courgette en tomaten en kruid met peper en zout.
  5. Bak de halloumi goudgeel in een warme pan in olijfolie. Kruid met peper en zout.
  6. Serveer de groenten samen met de gebakken halloumi. Werk af met een beetje peterselie en olijfolie.