Halloween gratin met spekjes

Halloween gratin met spekjes
MoeilijkheidMakkelijk
Koken50 min

Voorbereiding

  1. Schil en snij de aardappelen in dunne plakjes. Snij de pompoen in halve maanplakjes. Snij de prei in ringen. Snipper de sjaloten bak glazig in olijfolie. Voeg de geperste look en de prei toe en roerbak 2 minuten. Bak de spekblokjes in een droge koekenpangoudbruin.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met olie en leg er de aardappelplakken dakpansgewijs op. Bestrooi met wat kaas en schep er de preien de spekblokjes op. Verdeel hier nu de pompoenplakjes over. Kruid met peper en zout. Klop de room met de groentebouillon en de mosterd los. Giet dit inde ovenschaal. Rasp er de Parmezaanse kaas over. Snij 6 olijven in reepjes. Verdeel de andere 6 olijven over de schaal. Dit zijn de lijfjes van de spinnetjes.Vorm met de reepjes de poten van de spinnen. Zet de schaal 30 minuten in de oven.