
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Sjalotten Sjalot | 1 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 | |
Butternutpompoenen Butternutpompoen | 400 g g | |
Preistengels Preistengel | 1 | |
Aardappelen Aardappel | 500 g g | |
Kookroom Kookroom | 200 ml ml | |
Mosterd Mosterd | 2 el el | |
Gerookt spek
Gerookt spek (blokjes) | 400 g g | |
Zwarte olijven
Zwarte olijf (ontpit) | 12 | |
Geraspte kaas naar keuze Geraspte kaas naar keuze | 50 g g | |
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas | 50 | |
Nootmuskaat Nootmuskaat | 1 tl tl | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de groentebouillon
Groentebouillon Groentebouillon | 0,33 blokjes blokje | |
Water
Water (heet) | 200 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listHalloween gratin met spekjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Schil en snij de aardappelen in dunne plakjes. Snij de pompoen in halve maanplakjes. Snij de prei in ringen. Snipper de sjaloten bak glazig in olijfolie. Voeg de geperste look en de prei toe en roerbak 2 minuten. Bak de spekblokjes in een droge koekenpangoudbruin.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met olie en leg er de aardappelplakken dakpansgewijs op. Bestrooi met wat kaas en schep er de preien de spekblokjes op. Verdeel hier nu de pompoenplakjes over. Kruid met peper en zout. Klop de room met de groentebouillon en de mosterd los. Giet dit inde ovenschaal. Rasp er de Parmezaanse kaas over. Snij 6 olijven in reepjes. Verdeel de andere 6 olijven over de schaal. Dit zijn de lijfjes van de spinnetjes.Vorm met de reepjes de poten van de spinnen. Zet de schaal 30 minuten in de oven.