De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Halloween gratin met spekjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Sjalotten Sjalot1
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Butternutpompoenen Butternutpompoen400 g g
Preistengels Preistengel1
Aardappelen Aardappel500 g g
Kookroom Kookroom200 ml ml
Mosterd Mosterd2 el el
Gerookt spek Gerookt spek
(blokjes)
400 g g
Zwarte olijven Zwarte olijf
(ontpit)
12
Geraspte kaas naar keuze Geraspte kaas naar keuze50 g g
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas50
Nootmuskaat Nootmuskaat1 tl tl
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Voor de groentebouillon

Groentebouillon Groentebouillon0,33 blokjes blokje
Water Water
(heet)
200 ml ml

Halloween gratin met spekjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(5)

Bereiding

  1. Schil en snij de aardappelen in dunne plakjes. Snij de pompoen in halve maanplakjes. Snij de prei in ringen. Snipper de sjaloten bak glazig in olijfolie. Voeg de geperste look en de prei toe en roerbak 2 minuten. Bak de spekblokjes in een droge koekenpangoudbruin.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met olie en leg er de aardappelplakken dakpansgewijs op. Bestrooi met wat kaas en schep er de preien de spekblokjes op. Verdeel hier nu de pompoenplakjes over. Kruid met peper en zout. Klop de room met de groentebouillon en de mosterd los. Giet dit inde ovenschaal. Rasp er de Parmezaanse kaas over. Snij 6 olijven in reepjes. Verdeel de andere 6 olijven over de schaal. Dit zijn de lijfjes van de spinnetjes.Vorm met de reepjes de poten van de spinnen. Zet de schaal 30 minuten in de oven.