
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Sjalotten
Sjalot (fijngesnipperd) | 1 | ||
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 2 | ||
Gepelde tomaten Gepelde tomaten | 400 g g | ||
Peterselie
Peterselie (fijngehakt) | 3 el el | ||
Vellen pizzadeeg Vel pizzadeeg | 2 | ||
Mozzarella
Mozzarella (in plakjes) | 250 g g | ||
Rode paprika's
Rode paprika (kleine) | 1 | ||
Chorizo
Chorizo (dunne plakjes) | 60 g g | ||
Groene olijven Groene olijf | 50 g g | ||
Zwarte olijven Zwarte olijf | 50 g g | ||
Olijfolie Olijfolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listHalloween griezelpizza's
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Fruit de sjalot met de look glazig in olijfolie. Voeg de tomaten toe en laat 15 minuten pruttelen. Schep er de peterselie onder en kruid met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 220°C. Rol het deeg open en bestrijk het deeg met de saus. Blijf 1 cm van de rand. Verdeel er de plakjes mozzarella over.
- Snijd kleine plakjes paprika in dunne reepjes. Leg enkele plakjes chorizo op de pizza. Dat worden de lijfjes van de grotere spinnen. De reepjes paprika worden de poten van deze spinnen. Halveer de olijven. Verdeel de helft van de olijven met de bolle kant naar boven op de pizza. Dat worden de lijfjes van de kleine spinnetjes. Snijd de andere helft van de olijven in reepjes en vorm hier de poten van. Zet de pizza's 12 minuten in de oven.