
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Varkensgehakt
Varkensgehakt (boerengehakt) | 400 g g | |
Gerookt spek
Gerookt spek (ontbijtspek) | 12 sneetjes sneetje | |
Tomaten Tomaat | 4 | |
Blaadjes groene sla Blaadje groene sla | 4 | |
Hamburgerbroodjes Hamburgerbroodje | 4 | |
Gorgonzola Gorgonzola | 120 g g | |
Tomatenpuree Tomatenpuree | 1 el el | |
Rode wijn Rode wijn | 100 ml ml | |
Sjalotten Sjalot | 1 | |
Rode uien Rode ui | 1 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 | |
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 1 tl tl | |
Olijfolie Olijfolie | 1 el el | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listHamburger met gorgonzola en spek
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Breng water aan de kook en dompel de tomaten er enkele seconden in onder. Laat ze vervolgens schrikken in ijskoud water en snijd ze in kleine blokjes.
- Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Bak glazig in wat olijfolie. Schep er de tomatenpuree onder en roer goed los. Blus met de wijn. Voeg de tomatenblokjes en de oregano toe en laat 15 minuten sudderen.
- Pel de ui en snijd in ringen.
- Kruid het gehakt met peper en zout en maak er 4 hamburgers van.
- Bak het spek knapperig in een pan en laat goed uitlekken op keukenpapier. Bak de burgers goudbruin in de pan van het spek. Schep er de laatste 5 minuten ook de uiringen bij.
- Verwarm de ovengrill voor. Rooster de hamburgerbroodjes lichtjes onder de grill.
- Leg de hamburgers op een bakplaat en verdeel er de gorgonzola over. Schuif enkele minuten onder de grill tot de kaas begint te smelten.
- Beleg de broodjes met de sla, de uiringen en een burger met kaas. Werk af met wat saus en de plakjes spek.