De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Hamburger met gorgonzola en spek

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Varkensgehakt Varkensgehakt
(boerengehakt)
400 g g
Gerookt spek Gerookt spek
(ontbijtspek)
12 sneetjes sneetje
Tomaten Tomaat4
Blaadjes groene sla Blaadje groene sla4
Hamburgerbroodjes Hamburgerbroodje4
Gorgonzola Gorgonzola120 g g
Tomatenpuree Tomatenpuree1 el el
Rode wijn Rode wijn100 ml ml
Sjalotten Sjalot1
Rode uien Rode ui1
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Gedroogde oregano Gedroogde oregano1 tl tl
Olijfolie Olijfolie1 el el
Peper Peper
Zout Zout

Hamburger met gorgonzola en spek

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(5)

Bereiding

  1. Breng water aan de kook en dompel de tomaten er enkele seconden in onder. Laat ze vervolgens schrikken in ijskoud water en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Bak glazig in wat olijfolie. Schep er de tomatenpuree onder en roer goed los. Blus met de wijn. Voeg de tomatenblokjes en de oregano toe en laat 15 minuten sudderen.
  3. Pel de ui en snijd in ringen.
  4. Kruid het gehakt met peper en zout en maak er 4 hamburgers van.
  5. Bak het spek knapperig in een pan en laat goed uitlekken op keukenpapier. Bak de burgers goudbruin in de pan van het spek. Schep er de laatste 5 minuten ook de uiringen bij.
  6. Verwarm de ovengrill voor. Rooster de hamburgerbroodjes lichtjes onder de grill.
  7. Leg de hamburgers op een bakplaat en verdeel er de gorgonzola over. Schuif enkele minuten onder de grill tot de kaas begint te smelten.
  8. Beleg de broodjes met de sla, de uiringen en een burger met kaas. Werk af met wat saus en de plakjes spek.