Hamburger van kip met compote van tomaat

Hamburger van kip met compote van tomaat
MoeilijkheidMakkelijk
Koken30 min

Voorbereiding

    Compote van tomaat: pel de tomaten in kokend water en koel ze af in koud water. Verwijder het vel, snijd in 2 en verwijder de zaadjes. Versnijd de tomaat in blokjes. Versnipper een sjalot en teentje look, stoof dit in een beetje olijfolie. Voeg dan de tomaten en cayennepeper toe. Laat rustig stoven op een klein vuurtje tot het meeste vocht verdampt is en je een mooie vaste compote hebt. Laat afkoelen.

    Yoghurtsaus: schil de komkommer en snijd in grove stukken. Mix deze fijn in de blender. Meng de komkommer met de Griekse yoghurt tot je de juiste sausdikte hebt. Kruid af met peper en zout.

    Snijd de ijsbergsla in reepjes en de rode ui in ringen.

    Hamburgers: versnipper een sjalot en teentje look en meng met het kippengehakt, de eiwitten en de paneermeel. Maak er vier gelijke hamburgers van.

    Kruid de hamburgers met peper en zout en wrijf ze in met een beetje olijfolie. Grill ze in een warme grillpan aan beide zijden, leg ze op een ovenplaat en laat verder garen in de oven op 180 °C gedurende 10 minuten.

    Snijd de pistolet door en warm dit ook even op in de oven.

    Nu kan je de hamburger opbouwen met onderaan de compote van tomaat, dan de hamburger en verder nog yoghurtsaus, ijsbergsla en rode ui.