
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Aardappelen Aardappel | 1 kg kg | ||
Gekookte ham Gekookte ham | 8 sneetjes sneetje | ||
Stronkjes witloof Stronkje witloof | 8 | ||
Tarwebloem
Tarwebloem (Voor de kaassaus) | 60 g g | ||
Geraspte emmentaler
Geraspte emmentaler (Voor de kaassaus) | 200 g g | ||
Melk
Melk (Voor de kaassaus) | 50 cl cl | ||
Boter
Boter (Voor de kaassaus) | 40 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listHamrolletjes met witloof en puree
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven op 180°C.
- Bak de stronkjes witloof in een klontje boter op een zacht vuurtje. Kruid met peper en zout. Draai ze af en toe om, zodat alle kanten kunnen kleuren. Zet vervolgens een deksel op de pot en gaar het witloof verder in de oven. Laat ze even afkoelen.
- Voor de kaassaus: laat boter smelten in een pot, voeg de bloem toe en laat rustig bakken. Voeg vervolgens de melk toe en laat het geheel opkoken op een laag vuur. Roer voortdurend, zodat het niet kan aanbakken. Laat het nog 10 minuten rustig pruttelen zodra het kookt. Kruid de saus met peper en zout naar smaak en laat er 3/4 van de gemalen kaas in smelten.
- Wikkel de stronkjes witloof in ham en schik ze in een ovenschotel. Overgiet met de kaassaus en strooi er de rest van de gemalen kaas over. Plaats de schotel in een oven van 180 °C gedurende 30 minuten. Zet op het einde even de grill aan om een mooi korstje te krijgen.
- Kook ondertussen de aardappelen in gezouten water, pureer ze en breng ze op smaak met een klontje boter en melk. Kruid de puree met peper en zout.