De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Hamrolletjes met witloof en puree

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Aardappelen Aardappel1 kg kg
Gekookte ham Gekookte ham8 sneetjes sneetje
Stronkjes witloof Stronkje witloof8
Tarwebloem Tarwebloem
(Voor de kaassaus)
60 g g
Geraspte emmentaler Geraspte emmentaler
(Voor de kaassaus)
200 g g
Melk Melk
(Voor de kaassaus)
50 cl cl
Boter Boter
(Voor de kaassaus)
40 g g

Hamrolletjes met witloof en puree

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(3)

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. Bak de stronkjes witloof in een klontje boter op een zacht vuurtje. Kruid met peper en zout. Draai ze af en toe om, zodat alle kanten kunnen kleuren. Zet vervolgens een deksel op de pot en gaar het witloof verder in de oven. Laat ze even afkoelen.
  3. Voor de kaassaus: laat boter smelten in een pot, voeg de bloem toe en laat rustig bakken. Voeg vervolgens de melk toe en laat het geheel opkoken op een laag vuur. Roer voortdurend, zodat het niet kan aanbakken. Laat het nog 10 minuten rustig pruttelen zodra het kookt. Kruid de saus met peper en zout naar smaak en laat er 3/4 van de gemalen kaas in smelten.
  4. Wikkel de stronkjes witloof in ham en schik ze in een ovenschotel. Overgiet met de kaassaus en strooi er de rest van de gemalen kaas over. Plaats de schotel in een oven van 180 °C gedurende 30 minuten. Zet op het einde even de grill aan om een mooi korstje te krijgen.
  5. Kook ondertussen de aardappelen in gezouten water, pureer ze en breng ze op smaak met een klontje boter en melk. Kruid de puree met peper en zout.