De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Hartige appelen en peren

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Appels Appel
(bv. Jonagold)
4
Peren Peer
(bv. Doyenné)
4
Kippengehakt Kippengehakt600 g g
Lente-uitjes Lente-ui
(fijngehakt)
2
Pijnboompitten Pijnboompitten40 g g
Paneermeel Paneermeel4 el el
Groentebouillon Groentebouillon1 blokjes blokje
Boter Boter
Peper Peper

Hartige appelen en peren

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(4)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij ongeveer 2 cm onder het steeltje van de appels en peren een kapje af en hol ze met een klein lepeltje uit. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
  2. Meng het gehakt met de blokjes appel en peer, de lente-uitjes en de pijnboompitten en kruid met het verkruimeld bouillonblokje. Breng verder op smaak met peper. Kneed het paneermeel door het gehakt om het wat steviger te maken.
  3. Beboter een ovenschotel. Vul de appels en peren met het gehakt en zet de kapjes er terug op. Schik ze in de ovenschotel en zet 40 minuten in de oven.