Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Preistengels
Preistengel (fijngesneden) | 1 | |
Uien
Ui (gesnipperd) | 1 | |
Bloemkolen Bloemkool | 400 g g | |
Eieren Ei | 3 | |
Feta
Feta (verbrokkeld) | 100 g g | |
Mozzarella
Mozzarella (geraspt) | 50 g g | |
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze | 100 ml ml | |
Tarwebloem Tarwebloem | 50 g g | |
Bakpoeder Bakpoeder | 0,5 tl tl | |
Nootmuskaat
Nootmuskaat (snufje) | 1 | |
Bieslook
Bieslook (fijngehakte) | 2 el el | |
Zure room Zure room | 100 g g | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listHartige bloemkool-preigebakjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet 12 muffinvormpjes in met olie. Bak de prei samen met de ui in olie glazig. Laat afkoelen. Snij de bloemkool in roosjes en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en snij de bloemkool heel fijn.
- Klop de eieren los. Voeg de feta en mozzarella toe en meng onder elkaar. Meng er de resterende ingrediënten, behalve de bieslook en de zure room, onder. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en zet 30 minuten in de oven.
- Meng de bieslook onder de zure room en kruid met peper en zout. Haal de hartige gebakjes uit de oven, laat wat afkoelen en werk af met een toef zure room.