De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Hartige-bloemkool-preigebakjes_Hero.jpg

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Preistengels Preistengel
(fijngesneden)
1
Uien Ui
(gesnipperd)
1
Bloemkolen Bloemkool400 g g
Eieren Ei3
Feta Feta
(verbrokkeld)
100 g g
Mozzarella Mozzarella
(geraspt)
50 g g
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze100 ml ml
Tarwebloem Tarwebloem50 g g
Bakpoeder Bakpoeder0,5 tl tl
Nootmuskaat Nootmuskaat
(snufje)
1
Bieslook Bieslook
(fijngehakte)
2 el el
Zure room Zure room100 g g
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Hartige bloemkool-preigebakjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(14)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet 12 muffinvormpjes in met olie. Bak de prei samen met de ui in olie glazig. Laat afkoelen. Snij de bloemkool in roosjes en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en snij de bloemkool heel fijn.
  2. Klop de eieren los. Voeg de feta en mozzarella toe en meng onder elkaar. Meng er de resterende ingrediënten, behalve de bieslook en de zure room, onder. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en zet 30 minuten in de oven.
  3. Meng de bieslook onder de zure room en kruid met peper en zout. Haal de hartige gebakjes uit de oven, laat wat afkoelen en werk af met een toef zure room.