Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Bladerdeeg Bladerdeeg | 2 vellen vel | |
Lente-uitjes
Lente-ui (in ringen) | 2 | |
Wortelen
Wortel (in kleine blokjes) | 1 | |
Gemengd gehakt Gemengd gehakt | 150 g g | |
Zongedroogde tomaten
Zongedroogde tomaat (fijngehakt) | 40 g g | |
Basilicum
Basilicum (fijngehakt) | 1 bosjes bosje | |
Eieren
Ei (losgeklopt) | 1 | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Geraspte kaas naar keuze Geraspte kaas naar keuze | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listHartige Sinterklaas cadeautjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snij 16 vierkantjes van 4 X 4 cm uit het bladerdeeg. Bewaar de restjes deeg.
- Bak de lente-ui met de wortelblokjes 5 minuten in wat olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Schep er de zongedroogde tomaatjesen het basilicum onder. Kruid met peper en zout. Verdeel het mengsel over 8 bladerdeeg vierkantjes, maar hou de randjes vrij. Bestrooi met de kaas. Bestrijk de randjes met wa water. Leg er de overgebleven plakjes bladerdeeg op en druk de randen eerst aan met je vingers en daarna nog eens met een vork.Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snij van het overgebleven deeg 16 dunne strookjes van 4 cm lang en een halve cm breed. Leg ze als een kruis op elk hapje.Snij nu nog eens 4 strookjes van 4 cm lang en 2,5 mm breed uit het bladerdeeg. Vorm er een strikje van en leg het midden in het kruisje.Leg de cadeautjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer nogmaals met het ei.Zet 15 minuten in de oven.