
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Voor de tomaten
Kerstomaten
Kerstomaat (gehalveerd) | 500 g g | ||
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 1 tl tl | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout | |||
Olijfolie Olijfolie |
Voor de bladerdeegtaart
Bladerdeeg Bladerdeeg | 1 vellen vel | ||
Ricotta Ricotta | 250 g g | ||
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 1 tl tl | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listHartige taart met ricotta
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
Voor de tomaten:
- Verhit de oven voor op 100°C.
- Leg de kerstomaatjes, met het snijvlak naar omhoog, op een met bakpapier beklede ovenplaat.
- Besprenkel met de oregano, peper en zout en een een beetje olijfolie. Laat ongeveer 1,5 à 2 uur in de oven drogen.
- Haal de kerstomaatjes uit de oven en laat even afkoelen.
Voor de bladerdeegtaart:
- Verhit de oven voor op 200°C.
- Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat en prik er met een vork gaatjes in.
- Besmeer met ricotta en besprenkel met de oregano, peper en zout.
- Bak de taart in ongeveer 25 à 35 minuten goudbruin.
- Haal de taart uit de oven en beleg met de kerstomaatjes. Besprenkel met wat olijfolie en serveer.