De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Hartige taart met ricotta

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor de tomaten

Kerstomaten Kerstomaat
(gehalveerd)
500 g g
Gedroogde oregano Gedroogde oregano1 tl tl
Peper Peper
Zout Zout
Olijfolie Olijfolie

Voor de bladerdeegtaart

Bladerdeeg Bladerdeeg1 vellen vel
Ricotta Ricotta250 g g
Gedroogde oregano Gedroogde oregano1 tl tl
Peper Peper
Zout Zout

Hartige taart met ricotta

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

15 min.
(3)

Bereiding

Voor de tomaten:

  1. Verhit de oven voor op 100°C.
  2. Leg de kerstomaatjes, met het snijvlak naar omhoog, op een met bakpapier beklede ovenplaat.
  3. Besprenkel met de oregano, peper en zout en een een beetje olijfolie. Laat ongeveer 1,5 à 2 uur in de oven drogen.
  4. Haal de kerstomaatjes uit de oven en laat even afkoelen.

Voor de bladerdeegtaart:

  1. Verhit de oven voor op 200°C.
  2. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat en prik er met een vork gaatjes in.
  3. Besmeer met ricotta en besprenkel met de oregano, peper en zout.
  4. Bak de taart in ongeveer 25 à 35 minuten goudbruin.
  5. Haal de taart uit de oven en beleg met de kerstomaatjes. Besprenkel met wat olijfolie en serveer.