De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Hartige worteltaart

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Bladerdeeg Bladerdeeg1 vellen vel
Wortelen Wortel
(geraspt)
800 g g
Lente-uitjes Lente-ui
(in ringen)
3
Geitenkaas Geitenkaas100 g g
Eieren Ei4
Kookroom Kookroom100 ml ml
Tijm Tijm2 takjes takje
Bieslook Bieslook
(gehakt)
2 el el
Cayennepeper Cayennepeper1 tl tl
Noten naar keuze Noten naar keuze
(gehakt)
Olijfolie extra vierge Olijfolie extra vierge
Peper Peper
Zout Zout

Hartige worteltaart

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(2)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de bodem van een bakvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Bekleed de vorm met het bladerdeeg.
  2. Bak de geraspte wortelen met de lente-uien in een pan met wat olie. Kruid met de cayennepeper, peper en zout. Schep de wortelen na 5 minuten in de bakvorm.
  3. Klop de eieren los met de room. Roer er de blaadjes van de takjes tijm, de bieslook en de noten door. Giet de eieren over de wortelen. Bestrooi met de verbrokkelde geitenkaas en zet 30 minuten in de oven.