Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Uien Ui | 1 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 | |
Pompoenen
Pompoen (blokjes) | 250 g g | |
Voorgekookte rode bieten Voorgekookte rode biet | 4 | |
Bladspinazie Bladspinazie | 350 g g | |
Tijm Tijm | 1 bosjes bosje | |
Tomatenblokjes
Tomatenblokjes (blik) | 800 g g | |
Lasagnevellen Lasagnevel | 16 | |
Ricotta Ricotta | 200 g g | |
Mozzarella
Mozzarella (in plakjes) | 150 g g | |
Geraspte Parmezaanse kaas Geraspte Parmezaanse kaas | 150 g g | |
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 2 el el | |
Melk Melk | ||
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listHartverwarmende groentenlasagne
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snipper de ui en bak, samen met een geperst teentje look, glazig in olijfolie. Voeg de tomatenblokjes en de tijm toe. Kruid met peper en zout en laat op een zacht vuur 15 minuten sudderen.
- Verwarm de oven voor op 190°C. Verdeel de pompoenstukjes over een met bakpapier beklede bakplaat.Bedruppel met olijfolie en kruid met de gedroogde oregano, peper en zout. Zet de plaat 20 minuten in de oven tot de pompoen zacht is. Schep daarna in een blender, giet er een scheutje melk bij en mix glad.
- Fruit het resterende teentje look in olijfolie en voeg de spinazie in delen toe. Laat slinken, schep in een zeef en duw er zoveel mogelijk vocht uit. Roer er de ricotta onder en kruid met peper en zout. Snij de rode bietjes in plakjes.
- Schep een laag tomatensaus op de bodem van een ingevette ovenschaal. Verdeel er 3 à 4 lasagnevellen over. Schep er de spinazie op enleg er opnieuw lasagnevellen op. Schep er de pompoencrème op, leg er opnieuw lasagnebladen op. Een laag tomatensaus en een laag lasagnebladen. Verdeel er nu de bietjes over en opnieuween laag lasagnevellen. Eindig met mozzarellaplakjes, geraspte Parmezaanse kaas en nog wat extra blaadjes tijm.
- Zet de lasagne 40 minuten in de oven.