Hasselback varkenshaasje met worteltjes, pasta en mosterdsausje

Hasselback varkenshaasje met worteltjes, pasta en mosterdsausje
MoeilijkheidMakkelijk
Koken45 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en kruid het varkenshaasje met peper en zout. Wentel het vlees door de bloem en klop het overtollige bloem eraf. Maak aan de bovenzijde elke 3 cm een inkeping tot 2/3de in het vlees. Bak het varkenshaasje rondom bruin in boter in een ovenbestendige pan. Vouw de halve plakjes rauwe ham dubbel en duw ze samen met een half gedroogd tomaatje in de inkepingen.

  2. Leg het gevuld varkenshaasje terug in de pan en zet nog 20 minuten in de oven. Schil de worteltjes en snij ze in schuine stukken van ongeveer 3 cm. Kook ze beetgaar in licht gezouten water. Bak ze daarna in boter lichtjes bruin. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water.

  3. Neem de pan uit de oven en wikkel het varkenshaasje in aluminiumfolie. Zet de pan op hoog vuur en blus met de witte wijn. Laat de alcohol verdampen en voeg al roerend de room en de mosterd toe. Breng verder op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en schep onder de saus.

  4. Voeg een toefje rucola toe aan de inkepingen van de varkenshaasjes en snijd ze doormidden, zodat er vier mooie stukjes ontstaan. Serveer met de worteltjes en de pasta.