
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Tarwebloem Tarwebloem | 300 g g | ||
Maïsolie Maïsolie | 150 ml ml | ||
Gedroogde abrikozen
Gedroogde abrikoos (fijngesneden of gemixt) | 6 | ||
Bakpoeder Bakpoeder | 2,5 tl tl | ||
Zout Zout | |||
Appels
Appel (in blokjes) | 4 | ||
Citroensap Citroensap | 2 el el | ||
Citroenen
Citroen (geraspt) | 0,5 | ||
Rozijnen Rozijnen | 35 g g | ||
Abrikozenconfituur Abrikozenconfituur | 2 el el | ||
Boter Boter |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listHealthy appeltaart
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Week de rozijnen 5 minuten in warm water.
- Meng de bloem, de olie, de abrikozen, het bakpoeder en een snuf zout door elkaar en kneed tot een glad deeg. Voeg wat water toe als het deeg te droog is. Meng in een andere kom de stukjes appel, het citroensap, de citroenrasp en de rozijnen door elkaar.
- Beboter een springvorm en bekleed met bakpapier. Doe er het deeg in en bedek de hele bakvorm en de randen met het deeg. Vul de vorm met het appelmengsel. Verwarm de confituur in de microgolfoven. Besmeer er de bovenkant van de appeltjes mee. Zet de taart 50 minuten in de oven.