De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Healthy appeltaart

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Tarwebloem Tarwebloem300 g g
Maïsolie Maïsolie150 ml ml
Gedroogde abrikozen Gedroogde abrikoos
(fijngesneden of gemixt)
6
Bakpoeder Bakpoeder2,5 tl tl
Zout Zout
Appels Appel
(in blokjes)
4
Citroensap Citroensap2 el el
Citroenen Citroen
(geraspt)
0,5
Rozijnen Rozijnen35 g g
Abrikozenconfituur Abrikozenconfituur2 el el
Boter Boter

Healthy appeltaart

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:15 u.
(3)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Week de rozijnen 5 minuten in warm water.
  2. Meng de bloem, de olie, de abrikozen, het bakpoeder en een snuf zout door elkaar en kneed tot een glad deeg. Voeg wat water toe als het deeg te droog is. Meng in een andere kom de stukjes appel, het citroensap, de citroenrasp en de rozijnen door elkaar.
  3. Beboter een springvorm en bekleed met bakpapier. Doe er het deeg in en bedek de hele bakvorm en de randen met het deeg. Vul de vorm met het appelmengsel. Verwarm de confituur in de microgolfoven. Besmeer er de bovenkant van de appeltjes mee. Zet de taart 50 minuten in de oven.