
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Uien
Ui (gesnipperd) | 1 | |
Lente-uitjes
Lente-ui (in ringen) | 4 | |
Zoete aardappelen Zoete aardappel | 500 g g | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 | |
Citroensap Citroensap | 2 el el | |
Ijsbergsla
Ijsbergsla (in reepjes) | 200 g g | |
Kerstomaten
Kerstomaat (in kwartjes) | 100 g g | |
Peterselie
Peterselie (fijngehakte) | 2 el el | |
Paprikapoeder Paprikapoeder | 1 tl tl | |
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze | 150 g g | |
Vegetarisch gehakt Vegetarisch gehakt | 400 g g | |
Geraspte kaas naar keuze Geraspte kaas naar keuze | 100 g g | |
Tarwebloem Tarwebloem | 4 el el | |
Zonnebloemolie Zonnebloemolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listHealthy vegetarisch kapsalon
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en vet lichtjes in met zonnebloemolie.
- Snij de zoete aardappel met schil in dunne frietjes. Hussel de frietjes met een scheutje olie, bloem en het paprikapoeder.Verpreid alle frietjes op de bakplaat en zorg dat ze elkaar niet overlappen. Zet 20 minuten in de oven en draai de frietjes halverwege de baktijd om.Haal ze daarna uit de oven en bestrooi met wat zout.
- Maak ondertussen een sausje met de yoghurt, de uitgeperste look, het citroensap en een snuf zout.Bak de ui in olie glazig. Voeg het vegetarische gehakt toe en bak krokant. Strooi er de helft van de geraspte kaas over en schep om.
- Verdeel de zoete aardappelfrietjes over ovenvaste borden of kommen. Schep er het gehakt met de kaas op, kruid met peper en zout, bedruppel met de saus en eindig met ijsbergsla, kerstomaten en lente-ui. Bedruppel nogmaals met de saus. Strooi er de resterende kaas over en zet nog eens 2 minuten onder de grill. Werk af met de peterselie. Serveer met de resterende saus.