
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Braadkippen Braadkip | 1 | |
Gerookt spek
Gerookt spek (blokjes) | 200 g g | |
Appels Appel | 4 | |
Aardappelen
Aardappel (nieuwe, gewassen, gehalveerd) | 500 g g | |
Rode uien
Rode ui (in partjes) | 2 | |
Tijm Tijm | 1 bosjes bosje | |
Currypoeder Currypoeder | 1 el el | |
Garam masala-kruiden Garam masala-kruiden | 1 el el | |
Appelsap Appelsap | 150 ml ml | |
Boter Boter | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listHele kip uit de oven met appeltjes en patatjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de kip, van binnen en van buiten, met de curry, garam masala, peper en zout.
Bak de kip in een grote pan, in boter rondom goudbruin. - Neem de kip uit de pan en bak er nu de uien, het spek en de aardappelen een paar minuten in.
Giet het appelsap erbij en leg de kip terug in de pan. Verdeel er de takjes tijm rond, leg het deksel op de pan en zet 1 uur in de oven.
Lepel af en toe wat braadvocht over de kip. - Snij de appels in partjes en voeg ze 20 minuten voor het einde van de braadtijd toe."