De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Herfstsalade met hinderolletjes en muntvinaigrette

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Hindegebraad Hindegebraad400 g g
Rucola Rucola100 g g
Kaas Kaas
(kruidenroom)
150 g g
Pijnboompitten Pijnboompitten
(geroosterd)
40 g g
Rode bieten Rode bieten
(voorgekookt)
2 stukken stuk
Pastinaken Pastinaak2 stukken stuk
Wortelen Wortel2 stukken stuk
Oesterzwammen Oesterzwammen200 g g
Munt Munt bosjes bosje
Citroensap Citroensap2 el el
Honing Honing1 tl tl
Boter Boter
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Herfstsalade met hinderolletjes en muntvinaigrette

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(90)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid het gebraad met peper en zout. Bak het vlees rondom bruin in boter. Leg het gebraad in een ovenschaal. Giet er het braadvocht over en zet 25 minuten in de oven. Haal het gebraad uit de oven en dek af met aluminiumfolie. Laat 3 minuten rusten alvorens aan te snijden.
  2. Schil de wortelen en de pastinaak en snij in schuine reepjes. Kook ze beetgaar in licht gezouten water. Bak de oesterzwammen in boter goudbruin. Kruid met peper en zout.
    Snij de rode biet in partjes.
  3. Snij mooie plakjes van het gebraad. Bestrijk elk plakje met een lepel kruidenroomkaas. Verdeel er wat rucola over en bestrooi met wat pijnboompitjes.
    Rol het plakje op.
  4. Mix de munt met het citroensap, honing en een scheutje olijfolie glad. Kruid met peper en zout.
  5. Verdeel de resterende rucola, wortel, pastinaak, rode biet en oesterzwammen over de borden. Leg er enkele rolletjes hinde bij en werk af met de muntvinaigrette en resterende pijnboompitten.