De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Herfstsalade met oesterzwam

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Rucola Rucola150 g g
Pompoenen Pompoen
(klein formaat)
1
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas100 g g
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Voor de oesterzwammen

Oesterzwammen Oesterzwammen200 g g
Suiker Suiker2 el el
Paprikapoeder Paprikapoeder2 el el
Peper Peper0,5 tl tl
Zonnebloemolie Zonnebloemolie

Voor de vinaigrette

Olijfolie extra vierge Olijfolie extra vierge3 el el
Azijn Azijn1 el el
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
1
Peper Peper
Zout Zout

Herfstsalade met oesterzwam

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(3)

Bereiding

  1. Verwarm de oven tot 180°C.
  2. Schil de pompoen en snij hem in blokjes. Leg de blokjes op een bakplaat. Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de oven.
  3. Scheur de oesterzwammen in de lengte in plakjes. Kruid met de suiker, het paprikapoeder en de peper. Laat 15 minuten rusten.
  4. Maak ondertussen een vinaigrette van de olijfolie, de azijn, het knoflook, peper en zout. Roer de dressing door de rucola.
  5. Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de oesterzwammen langs beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Meng de geroosterde pompoenblokjes en de oesterzwammen door de rucola. Bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas.