Herfstsalade met oesterzwam

Herfstsalade met oesterzwam
MoeilijkheidMakkelijk
Koken45 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven tot 180°C.

  2. Schil de pompoen en snij hem in blokjes. Leg de blokjes op een bakplaat. Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de oven.

  3. Scheur de oesterzwammen in de lengte in plakjes. Kruid met de suiker, het paprikapoeder en de peper. Laat 15 minuten rusten.

  4. Maak ondertussen een vinaigrette van de olijfolie, de azijn, het knoflook, peper en zout. Roer de dressing door de rucola.

  5. Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de oesterzwammen langs beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

  6. Meng de geroosterde pompoenblokjes en de oesterzwammen door de rucola. Bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas.