
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Rucola Rucola | 150 g g | ||
Pompoenen
Pompoen (klein formaat) | 1 | ||
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas | 100 g g | ||
Olijfolie Olijfolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Voor de oesterzwammen
Oesterzwammen Oesterzwammen | 200 g g | ||
Suiker Suiker | 2 el el | ||
Paprikapoeder Paprikapoeder | 2 el el | ||
Peper Peper | 0,5 tl tl | ||
Zonnebloemolie Zonnebloemolie |
Voor de vinaigrette
Olijfolie extra vierge Olijfolie extra vierge | 3 el el | ||
Azijn Azijn | 1 el el | ||
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 1 | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listHerfstsalade met oesterzwam
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven tot 180°C.
- Schil de pompoen en snij hem in blokjes. Leg de blokjes op een bakplaat. Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de oven.
- Scheur de oesterzwammen in de lengte in plakjes. Kruid met de suiker, het paprikapoeder en de peper. Laat 15 minuten rusten.
- Maak ondertussen een vinaigrette van de olijfolie, de azijn, het knoflook, peper en zout. Roer de dressing door de rucola.
- Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de oesterzwammen langs beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Meng de geroosterde pompoenblokjes en de oesterzwammen door de rucola. Bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas.