Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Rucola Rucola | 150 g g | |
Pompoenen
Pompoen (klein formaat) | 1 | |
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas | 100 g g | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de oesterzwammen
Oesterzwammen Oesterzwammen | 200 g g | |
Suiker Suiker | 2 el el | |
Paprikapoeder Paprikapoeder | 2 el el | |
Peper Peper | 0,5 tl tl | |
Zonnebloemolie Zonnebloemolie |
Voor de vinaigrette
Olijfolie extra vierge Olijfolie extra vierge | 3 el el | |
Azijn Azijn | 1 el el | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 1 | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listHerfstsalade met oesterzwam
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven tot 180°C.
- Schil de pompoen en snij hem in blokjes. Leg de blokjes op een bakplaat. Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de oven.
- Scheur de oesterzwammen in de lengte in plakjes. Kruid met de suiker, het paprikapoeder en de peper. Laat 15 minuten rusten.
- Maak ondertussen een vinaigrette van de olijfolie, de azijn, het knoflook, peper en zout. Roer de dressing door de rucola.
- Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de oesterzwammen langs beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Meng de geroosterde pompoenblokjes en de oesterzwammen door de rucola. Bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas.