De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Herfstslaatje met kwartel en gekonfijte sjalot

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kwartels Kwartel4
Voorgekookte rode bieten Voorgekookte rode biet4
Slaharten little gem Slahart little gem2
Hazelnoten Hazelnoot
(fijngehakt)
10 g g
Peterselie Peterselie
(gehakt)
Boter Boter50 g g

Voor de gekonfijte sjalot

Sjalotten Sjalot
(groot formaat)
4
Azijn Azijn2 dl dl
Vloeibare honing Vloeibare honing2 dl dl
Sap van de voorgekookte rode bieten Sap van de voorgekookte rode bieten3 cl cl
Water Water2 dl dl
Peper Peper

Herfstslaatje met kwartel en gekonfijte sjalot

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(14)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Verhit boter in een pan en bak er de kwartels in aan. Haal uit de pan en gaar 10 minuten verder in de voorverwarmde oven. Laat dan even rusten onder aluminiumfolie en snijd de bouten en borstfilets los van het karkas.
  3. Snijd de helft van de rode bieten in kwartjes en bak ze aan in het bakvocht van de kwartels. Snijd de overige bieten in gelijke plakjes.
  4. Konfijt de sjalotten: Breng de azijn, de honing, het water en het kookvocht van de rode bieten aan de kook en kruid met peper. Verlaag het vuur tot juist onder kookpunt en konfijt de sjalotten gedurende 30 minuten in de vloeistof onder deksel. Voeg indien nodig wat extra water toe.
  5. Snijd de de slaharten in parten en verdeel over de borden. Leg de stukken kwartel, de rauwe en gebakken rode biet ernaast. Werk af met de gekonfijte sjalotten in ringen, wat peterselie en de gehakte hazelnoten.