Hertenkalffilet met witloof en gegrilde paprika’s

Hertenkalffilet met witloof en gegrilde paprika’s
MoeilijkheidMakkelijk
Koken40 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Bak de hertenkalffilet goudbruin in een klontje boter en de olijfolie. Kruid met peper en zout. Schuif in de oven en bak 15 minuten.

  3. Warm de pompoenpuree op. Warm ook de honing-portosaus op en klop er een klontje boter onder.

  4. Snij de gegrilde paprika’s in reepjes en het witloof in stukken. Snipper de sjalot. Bak de groenten even op in een pan en kruid met peper en zout.

  5. Versnij het vlees en serveer met de pompoenpuree, honing-portosaus en groenten.

  6. Werk af met een handvol gehakte peterselie.

  7. ONZE WIJNTIP: Château Vieux Ferrand Lalande-de-Pomerol AOP, 2012