Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Hertenkalffilet Hertenkalffilet | 500 g g | |
Boter Boter | 100 g g | |
Olijfolie Olijfolie | 4 el el | |
Winterpuree
Winterpuree (van pompoen) | 1 kg kg | |
Honing-portosaus Honing-portosaus | 200 ml ml | |
Rode paprika's
Rode paprika (gegrilde) | 2 | |
Stronkjes witloof Stronkje witloof | 4 | |
Sjalotten Sjalot | 1 | |
Peterselie
Peterselie (voor de afwerking) | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listHertenkalffilet met witloof en gegrilde paprika’s
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Bak de hertenkalffilet goudbruin in een klontje boter en de olijfolie. Kruid met peper en zout. Schuif in de oven en bak 15 minuten.
- Warm de pompoenpuree op. Warm ook de honing-portosaus op en klop er een klontje boter onder.
- Snij de gegrilde paprika’s in reepjes en het witloof in stukken. Snipper de sjalot. Bak de groenten even op in een pan en kruid met peper en zout.
- Versnij het vlees en serveer met de pompoenpuree, honing-portosaus en groenten.
- Werk af met een handvol gehakte peterselie.
ONZE WIJNTIP: Château Vieux Ferrand Lalande-de-Pomerol AOP, 2012