
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Voor de chocoladecake:
Eieren Ei | 3 | ||
Suiker Suiker | 225 g g | ||
Vanillesuiker Vanillesuiker | 16 g g | ||
Boter Boter | 115 g g | ||
Zelfrijzend bakmeel Zelfrijzend bakmeel | 190 g g | ||
Pure chocolade Pure chocolade | 75 g g |
Voor de vanillecake:
Eieren Ei | 3 | ||
Suiker Suiker | 225 g g | ||
Vanillesuiker Vanillesuiker | 16 g g | ||
Boter Boter | 115 g g | ||
Zelfrijzend bakmeel Zelfrijzend bakmeel | 190 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listHet zit van binnen-cake
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
Karen en Joke van foodblog bon appelire: "Het hoofdpersonage in ‘Mensen zonder uitstraling’ van Jente Posthuma leeft in de schaduw van haar moeder, een ontevreden actrice. Haar vader is de baas van een psychiatrische afdeling. Dan gaat de moeder dood en blijven vader en dochter over. Deze unieke verhalenroman móét je gelezen hebben. Voor de titel en de cover alleen al, maar het mooiste zit vanbinnen. Net zoals bij deze cake."Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 160°C. Maak eerst een chocoladecake: klop de eieren met de vanille- en kristalsuiker tot een bleke en luchtige massa. Smelt de boter 30 seconden in de microgolfoven en meng goed onder de massa. Zeef de bloem hierboven en roer eronder.
- Smelt de chocolade au bain marie en meng onder het beslag.
- Vet een cakevorm in met boter en bestuif met bloem. Stort het beslag in de vorm en bak de cake 1 uur in de hete oven. Check naar het einde toe met een prikker: komt de prikker er schoon uit, dan is de cake klaar.
- Haal uit de oven en laat afkoelen. Snij in plakken van ongeveer 2 cm en prik er de vormpjes uit. De kantjes heb je niet meer nodig en mag je opeten.
- Bereid het beslag voor de vanillecake: doe exact hetzelfde als bij de chocoladecake, maar dan zonder de chocolade.
- Vet de vorm opnieuw en en bestuif opnieuw met bloem. Doe er een bodempje van de vanillecake in. Plaats de chocoladecakevormpjes allemaal achter elkaar op het bodempje vanillecake en stort er de rest van het cakemengsel over, zodat de figuurtjes bedekt zijn.
- Bak de cake 45 minuten in de hete oven.
Recept geïnspireerd door Karen & Joke, Tasty Storytellers, in het kader van de Foodie Files. Lees hier meer!