Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Hindegebraad Hindegebraad | 600 g g | |
Champignons
Champignons (gemengde) | 400 g g | |
Prosciutto Prosciutto | 150 g g | |
Sjalotten Sjalot | 1 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | |
Bieslook Bieslook | 1 el el | |
Peterselie Peterselie | 1 el el | |
Tijm Tijm | 1 bosjes bosje | |
Bladerdeeg Bladerdeeg | 1 vellen vel | |
Eieren
Ei (losgeklopt ) | 1 | |
Appels
Appel (gekarameliseerde) | 600 g g | |
Aardappelen Aardappel | 600 g g | |
Boter Boter | ||
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de portosaus
Sjalotten Sjalot | 1 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | |
Tijmblaadjes Tijmblaadjes | 1 el el | |
Bouillon Bouillon | 200 ml ml | |
Suiker Suiker | 1 el el | |
Balsamicoazijn Balsamicoazijn | 3 el el | |
Rode wijn Rode wijn | 100 ml ml | |
Rode porto Rode porto | 100 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listHindegebraad in bladerdeeg met portosaus
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snipper de sjalotten, pers de look en snij de bieslook en peterselie fijn. Kruid het gebraad met peper en zout. Bak rondom goudbruin in hete boter. Haal uit de pan en zet de pan opzij.
- Mix de champignons kort in een blender. Smelt een klontje boter en bak 1 sjalot met 1 geperst teentje look glazig. Voeg de paddenstoelen toe en bak tot al het vocht is verdampt. Breng op smaak met de bieslook, peterselie, peper en zout.
- Neem een groot stuk plasticfolie en leg hierop dakpansgewijs de plakjes prosciutto even breed als het hindegebraad. Schep er het champignonmengsel op en leg er het hindegebraad bovenop. Rol met behulp van de folie de prosciutto rond het gebraad. Zet 15 minuten koel.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Haal het vlees uit de folie, rol het in het bladerdeeg en sluit de randen strak aan. Leg het gebraad op een met bakpapier beklede bakplaat met de sluiting naar beneden. Smeer het bladerdeeg in met het losgeklopte ei en zet 25 minuten in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin kleurt.
- Bereid de appeltjes zoals vermeld op de verpakking. Snij de aardappelen in blokjes en hussel ze met een flinke scheut olijfolie en de tijmblaadje in een ovenschaal. Kruid met peper en zout. Zet de schaal mee in de oven en bak de aardappelen goudbruin en krokant. Schep ze regelmatig om.
- Maak de saus. Bak het sjalotje met de look in de pan waarin het vlees werd dichtgeschroeid glazig. Voeg de tijm, balsamico, suiker, porto en wijn toe. Kook voor 1/3de in. Giet er de bouillon bij en kook in tot gewenste dikte. Haal door een zeef.
- Haal het gebraad uit de oven en laat 5 minuten rusten. Snij het gebraad vervolgens in plakjes en serveer er de aardappelen, appeltjes en portosaus bij.