Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Hindegebraad Hindegebraad | 600 g g | |
Champignonsaus Champignonsaus | 220 ml ml | |
Aardappelgratin
Aardappelgratin (met broccoli) | 400 g g | |
Veldsla Veldsla | ||
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout | ||
Rode wijn Rode wijn | 75 cl cl | |
Uien
Ui (in halve ringen) | 2 | |
Wortelen
Wortel (grof gehakt) | 30 g g | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 2 | |
Kruidentuiltjes Kruidentuiltje | 1 |
Benodigdheden
Aluminiumfolie Aluminiumfolie |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listHindegebraad met broccoligratin
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Doe het hindegebraad samen met alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom. Laat een nachtje in de koelkast marineren.
- Haal het hindegebraad uit de marinade en bak het ca. 5 minuten aan beide zijden in een pan met olijfolie. Kruid met peper en zout en laat het 20 minuten verder garen in een voorverwarmde oven op 150 °C. Zo zorg je ervoor dat het vlees mooi roze blijft. Laat het daarna rusten onder aluminiumfolie zodat de sappen zich goed over het vlees verdelen. Warm ondertussen de champignonsaus op.
- Verwarm de broccoligratin in de oven en leg die op een warm bord.
- Snijd het gebraad tegendraads in, in schijfjes van ½ cm dik. Laat het vleesjus er uitlekken en schik het vlees naast de gratin. Giet er de champignonsaus over. Versier met wat veldsla.
ONZE WIJNTIP: een krachtige rode wijn, zoals de Vacqueyras AOP, 2013.