
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Hindegebraad Hindegebraad | 600 g g | ||
Champignonsaus Champignonsaus | 220 ml ml | ||
Aardappelgratin
Aardappelgratin (met broccoli) | 400 g g | ||
Veldsla Veldsla | |||
Olijfolie Olijfolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout | |||
Rode wijn Rode wijn | 75 cl cl | ||
Uien
Ui (in halve ringen) | 2 | ||
Wortelen
Wortel (grof gehakt) | 30 g g | ||
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 2 | ||
Kruidentuiltjes Kruidentuiltje | 1 |
Benodigdheden
Aluminiumfolie Aluminiumfolie |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listHindegebraad met broccoligratin
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Doe het hindegebraad samen met alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom. Laat een nachtje in de koelkast marineren.
- Haal het hindegebraad uit de marinade en bak het ca. 5 minuten aan beide zijden in een pan met olijfolie. Kruid met peper en zout en laat het 20 minuten verder garen in een voorverwarmde oven op 150 °C. Zo zorg je ervoor dat het vlees mooi roze blijft. Laat het daarna rusten onder aluminiumfolie zodat de sappen zich goed over het vlees verdelen. Warm ondertussen de champignonsaus op.
- Verwarm de broccoligratin in de oven en leg die op een warm bord.
- Snijd het gebraad tegendraads in, in schijfjes van ½ cm dik. Laat het vleesjus er uitlekken en schik het vlees naast de gratin. Giet er de champignonsaus over. Versier met wat veldsla.
ONZE WIJNTIP: een krachtige rode wijn, zoals de Vacqueyras AOP, 2013.