De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Hindegebraad met broccoligratin

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Hindegebraad Hindegebraad600 g g
Champignonsaus Champignonsaus220 ml ml
Aardappelgratin Aardappelgratin
(met broccoli)
400 g g
Veldsla Veldsla
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout
Rode wijn Rode wijn75 cl cl
Uien Ui
(in halve ringen)
2
Wortelen Wortel
(grof gehakt)
30 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
2
Kruidentuiltjes Kruidentuiltje1

Benodigdheden

Aluminiumfolie Aluminiumfolie

Hindegebraad met broccoligratin

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(21)

Bereiding

  1. Doe het hindegebraad samen met alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom. Laat een nachtje in de koelkast marineren.
  2. Haal het hindegebraad uit de marinade en bak het ca. 5 minuten aan beide zijden in een pan met olijfolie. Kruid met peper en zout en laat het 20 minuten verder garen in een voorverwarmde oven op 150 °C. Zo zorg je ervoor dat het vlees mooi roze blijft. Laat het daarna rusten onder aluminiumfolie zodat de sappen zich goed over het vlees verdelen. Warm ondertussen de champignonsaus op.
  3. Verwarm de broccoligratin in de oven en leg die op een warm bord.
  4. Snijd het gebraad tegendraads in, in schijfjes van ½ cm dik. Laat het vleesjus er uitlekken en schik het vlees naast de gratin. Giet er de champignonsaus over. Versier met wat veldsla.

ONZE WIJNTIP: een krachtige rode wijn, zoals de Vacqueyras AOP, 2013.