
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Hindegebraad Hindegebraad | 600 g g | ||
Pompoenpuree Pompoenpuree | 400 g g | ||
Bloedworsten Bloedworst | 2 | ||
Groene asperges
Groene asperge (gegrild) | 185 | ||
Paneermeel Paneermeel | 3 el el | ||
Platte peterselie
Platte peterselie (enkele blaadjes) | |||
Boter Boter | 50 g g | ||
Olijfolie Olijfolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Voor de saus:
Wildfond Wildfond | 4 dl dl | ||
Veenbessensaus Veenbessensaus | 4 dl dl | ||
Boter Boter |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listHindegebraad met groene asperges en pompoen
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 150 °C.
- Bak het hindegebraad in de boter en wat olijfolie aan alle kanten mooi aan. Kruid met peper en zout en schik het vlees in een ovenschaal. Gaar 20 minuten verder in de voorverwarmde oven. Dek af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten alvorens tegendraads aan te snijden.
- Verwijder het vel van de bloedworsten, prak het vlees fijn met behulp van een vork. Meng er het broodkruim onder en bak krokant in dezelfde pan van het vlees. Haal uit de pan en laat afkoelen.
- Maak de saus: Laat de fond en veenbessensaus samen inkoken. Werk af met een klontje boter.
- Warm de asperges in de oven op.
- Verwarm de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer enkele sneetjes hindegebraad met daarbij de puree, de asperges en wat stukjes bloedworst. Werk af met de veenbessensaus en enkele blaadjes bladpeterselie.