De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Hindegebraad met groene asperges en pompoen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Hindegebraad Hindegebraad600 g g
Pompoenpuree Pompoenpuree400 g g
Bloedworsten Bloedworst2
Groene asperges Groene asperge
(gegrild)
185
Paneermeel Paneermeel3 el el
Platte peterselie Platte peterselie
(enkele blaadjes)
Boter Boter50 g g
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Voor de saus:

Wildfond Wildfond4 dl dl
Veenbessensaus Veenbessensaus4 dl dl
Boter Boter

Hindegebraad met groene asperges en pompoen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(4)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Bak het hindegebraad in de boter en wat olijfolie aan alle kanten mooi aan. Kruid met peper en zout en schik het vlees in een ovenschaal. Gaar 20 minuten verder in de voorverwarmde oven. Dek af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten alvorens tegendraads aan te snijden.
  3. Verwijder het vel van de bloedworsten, prak het vlees fijn met behulp van een vork. Meng er het broodkruim onder en bak krokant in dezelfde pan van het vlees. Haal uit de pan en laat afkoelen.
  4. Maak de saus: Laat de fond en veenbessensaus samen inkoken. Werk af met een klontje boter.
  5. Warm de asperges in de oven op.
  6. Verwarm de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Serveer enkele sneetjes hindegebraad met daarbij de puree, de asperges en wat stukjes bloedworst. Werk af met de veenbessensaus en enkele blaadjes bladpeterselie.