De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Hindegebraad met Muscat de Rivesaltes en uienkonfijt

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Hindegebraad Hindegebraad600 g g
Witte wijn Witte wijn
(Muscat de Rivesaltes)
2 dl dl
Wildfond Wildfond1 dl dl
Citroensap Citroensap
Aardappelgratin Aardappelgratin
(met eekhoorntjesbrood)
400 g g
Sausbinder Sausbinder1 tl tl
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Voor het uienkonfijt

Uien Ui
(in reepjes gesneden)
3
Olijfolie Olijfolie
Suiker Suiker250 g g
Rode wijn Rode wijn250 ml ml
Azijn Azijn
Bosbessenconfituur Bosbessenconfituur1 el el
Porto Porto
Peper Peper
Zout Zout

Benodigdheden

Aluminiumfolie Aluminiumfolie

Hindegebraad met Muscat de Rivesaltes en uienkonfijt

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(7)

Bereiding

  1. Voor het uienkonfijt:Bak de ui goudkleurig aan in olijfolie. Voeg er de suiker aan toe en laat het geheel lichtbruin karamelliseren. Voeg er de rode wijn aan toe en kruid met peper en zout. Laat goed inkoken tot er bijna geen vocht meer in de pan is. Blus met wat azijn en eenvoudige porto. Voeg daarna de bosbessenconfituur toe.
  2. Breng de wildfond en de Muscat de Rivesaltes aan de kook en bind met wat sausbinder.
  3. Bak het hindegebraad ca. 5 minuten aan beide zijden in een pan met olijfolie. Kruid met peper en zout en laat het 15 à 20 minuten verder garen in een voorverwarmde oven op 170 °C. Zo blijft het vlees mooi roze. Laat het daarna rusten onder aluminiumfolie zodat de sappen zich goed over het vlees verdelen.
  4. Snijd het gebraad tegendraads in, in schijfjes van ½ cm dik. Laat het vleesjus er uitlekken en schik het vlees naast de gratin. Voeg er een lepel uienkonfijt aan toe en een lepeltje saus van Muscat de Rivesaltes.

TIP: Het uienkonfijt kun je vooraf klaarmaken. Aangezien het een soort confituur is, bewaart het langer. Uienkonfijt is ook lekker bij wildpastei.

ONZE WIJNTIP: Een stevige rode wijn, zoals Les Canisses Languedoc-Roussillon, 2015.