
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Hindegebraad Hindegebraad | 600 g g | |
Witte wijn
Witte wijn (Muscat de Rivesaltes) | 2 dl dl | |
Wildfond Wildfond | 1 dl dl | |
Citroensap Citroensap | ||
Aardappelgratin
Aardappelgratin (met eekhoorntjesbrood) | 400 g g | |
Sausbinder Sausbinder | 1 tl tl | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor het uienkonfijt
Uien
Ui (in reepjes gesneden) | 3 | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Suiker Suiker | 250 g g | |
Rode wijn Rode wijn | 250 ml ml | |
Azijn Azijn | ||
Bosbessenconfituur Bosbessenconfituur | 1 el el | |
Porto Porto | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Benodigdheden
Aluminiumfolie Aluminiumfolie |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listHindegebraad met Muscat de Rivesaltes en uienkonfijt
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Voor het uienkonfijt:Bak de ui goudkleurig aan in olijfolie. Voeg er de suiker aan toe en laat het geheel lichtbruin karamelliseren. Voeg er de rode wijn aan toe en kruid met peper en zout. Laat goed inkoken tot er bijna geen vocht meer in de pan is. Blus met wat azijn en eenvoudige porto. Voeg daarna de bosbessenconfituur toe.
- Breng de wildfond en de Muscat de Rivesaltes aan de kook en bind met wat sausbinder.
- Bak het hindegebraad ca. 5 minuten aan beide zijden in een pan met olijfolie. Kruid met peper en zout en laat het 15 à 20 minuten verder garen in een voorverwarmde oven op 170 °C. Zo blijft het vlees mooi roze. Laat het daarna rusten onder aluminiumfolie zodat de sappen zich goed over het vlees verdelen.
- Snijd het gebraad tegendraads in, in schijfjes van ½ cm dik. Laat het vleesjus er uitlekken en schik het vlees naast de gratin. Voeg er een lepel uienkonfijt aan toe en een lepeltje saus van Muscat de Rivesaltes.
TIP: Het uienkonfijt kun je vooraf klaarmaken. Aangezien het een soort confituur is, bewaart het langer. Uienkonfijt is ook lekker bij wildpastei.
ONZE WIJNTIP: Een stevige rode wijn, zoals Les Canisses Languedoc-Roussillon, 2015.