Hindegebraad met pompoenpuree en witloof

Hindegebraad met pompoenpuree en witloof
MoeilijkheidMakkelijk
Koken1:10 u

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Meng de knoflook onder de paddenstoelenmix en voeg de noten, het brood, tijm en 2 el olijfolie toe.

  3. Snij het gebraad in de lengte in tot 2/3. Klap het vlees open en snij aan beide zijden voor de helft in. Leg het vlees open tot een lange lap. Kruid met peper en zout. Verdeel er de vulling over, klap het gebraad weer dicht en bind vast met keukentouw. Kruid het gebraad met peper en zout.

  4. Verwarm een klont boter in een koekenpan en schroei het vlees rondom dicht. Leg het gebraad in een ovenschaal, leg er enkele klontjes boter op en zet 20 minuten in de oven.

  5. Smelt een klontje boter in een pan en bak de pompoenblokjes tot ze beetgaar zijn. Voeg de melk toe en kook de pompoen zacht. Doe het mengsel in een blender en mix tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Kook de stronkjes witloof beetgaar in licht gezouten water. Spoel onder koud water en laat uitlekken. Halveer ze in de lengte. Smelt de boter in een koekenpan en voeg de suiker toe. Leg de stronkjes witloof in de pan en bak ze goudbruin.

  7. Serveer het hindegebraad met het witloof en de pompoenpuree.