De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Hindegebraad met pompoenpuree en witloof

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Hindegebraad Hindegebraad1200 g g
Walnoten Walnoten
(grof gehakt)
30 g g
Broden Brood
(in stukjes)
1 sneetjes sneetje
Paddenstoelenmix Paddenstoelenmix
(klein gesneden)
150 g g
Tijmblaadjes Tijmblaadjes1 el el
Peterselie Peterselie1 bosjes bosje
Bieslook Bieslook1 bosjes bosje
Olijfolie Olijfolie
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
2
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Voor de pompoenpuree:

Pompoenen Pompoen
(blokjes)
600 g g
Melk Melk150 ml ml
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Voor het gekaramelliseerd witloof:

Stronkjes witloof Stronkje witloof10
Boter Boter2 el el
Suiker Suiker2 el el

Hindegebraad met pompoenpuree en witloof

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:10 u.
(6)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng de knoflook onder de paddenstoelenmix en voeg de noten, het brood, tijm en 2 el olijfolie toe.
  3. Snij het gebraad in de lengte in tot 2/3. Klap het vlees open en snij aan beide zijden voor de helft in. Leg het vlees open tot een lange lap. Kruid met peper en zout. Verdeel er de vulling over, klap het gebraad weer dicht en bind vast met keukentouw. Kruid het gebraad met peper en zout.
  4. Verwarm een klont boter in een koekenpan en schroei het vlees rondom dicht. Leg het gebraad in een ovenschaal, leg er enkele klontjes boter op en zet 20 minuten in de oven.
  5. Smelt een klontje boter in een pan en bak de pompoenblokjes tot ze beetgaar zijn. Voeg de melk toe en kook de pompoen zacht. Doe het mengsel in een blender en mix tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Kook de stronkjes witloof beetgaar in licht gezouten water. Spoel onder koud water en laat uitlekken. Halveer ze in de lengte. Smelt de boter in een koekenpan en voeg de suiker toe. Leg de stronkjes witloof in de pan en bak ze goudbruin.
  7. Serveer het hindegebraad met het witloof en de pompoenpuree.