Hinderollade met in champagne geroosterde pastinaak en tijmaardappelen

Hinderollade met in champagne geroosterde pastinaak en tijmaardappelen

MoeilijkheidMakkelijk
Koken60 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Bak voor de vulling de ui en spekjes in wat boter. Voeg het brood, de noten en peerblokjes toe. Kruid met peper en zout, meng er het losgeklopte ei door en laat afkoelen.
  2. Smelt een klont boter in de microgolfoven. Snij het hindegebraad in en vouw open tot een grote lap. Verdeel er helft van de vulling over, rol op en bind vast met keukentouw. Leg de rollade in een ingevette ovenschaal. Leg de rest van de vulling naast de rollade. Bestrijk het vlees met de gesmolten boter en kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur tot 160° C. Braad nog eens 15 minuten.
  3. Hussel de plakjes pastinaak met de suiker. Schep ze in een ovenschaal en giet er de champagne bij. Kruid met peper en zout, meng alles goed door elkaar en zet 30 minuten mee in de oven tot de groente goudbruin kleurt.
  4. Schil de aardappelen en kook ze beetgaar. Halveer ze, giet er een scheut olijfolie bij, kruid met de tijm, peper en zout. Bak ze in een koekenpan goubruin. Serveer er het hindegebraad en de pastinaak bij.