De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Hinderollade met in champagne geroosterde pastinaak en tijmaardappelen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Hindegebraad Hindegebraad1,2 kg kg
Pastinaken Pastinaak
(in plakjes)
2 - 3
Suiker Suiker2 el el
Champagne Champagne250 ml ml
Krielaardappelen Krielaardappel400 g g
Tijm Tijm takjes takje

Voor de vulling:

Uien Ui
(gesnipperd)
1
Gerookt spek Gerookt spek
(blokjes)
100 g g
Peren Peer
(in blokjes)
1
Eieren Ei
(losgeklopt)
1
Broden Brood
(in blokjes)
200 g g
Walnoten Walnoten
(gehakt)
100 g g
Boter Boter
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Hinderollade met in champagne geroosterde pastinaak en tijmaardappelen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(1)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Bak voor de vulling de ui en spekjes in wat boter. Voeg het brood, de noten en peerblokjes toe. Kruid met peper en zout, meng er het losgeklopte ei door en laat afkoelen.
  2. Smelt een klont boter in de microgolfoven. Snij het hindegebraad in en vouw open tot een grote lap. Verdeel er helft van de vulling over, rol op en bind vast met keukentouw. Leg de rollade in een ingevette ovenschaal. Leg de rest van de vulling naast de rollade. Bestrijk het vlees met de gesmolten boter en kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur tot 160° C. Braad nog eens 15 minuten.
  3. Hussel de plakjes pastinaak met de suiker. Schep ze in een ovenschaal en giet er de champagne bij. Kruid met peper en zout, meng alles goed door elkaar en zet 30 minuten mee in de oven tot de groente goudbruin kleurt.
  4. Schil de aardappelen en kook ze beetgaar. Halveer ze, giet er een scheut olijfolie bij, kruid met de tijm, peper en zout. Bak ze in een koekenpan goubruin. Serveer er het hindegebraad en de pastinaak bij.