De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Hindesteak in kruidenmantel met noordkrieken en wintergroenten

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Hindesteaks Hindesteak4
Gemengde noten Gemengde noten150 g g
Noordkrieken Noordkrieken350 g g
Pastinaken Pastinaak2
Aardperen Aardpeer2
Wildfond Wildfond0,5 dl dl
Sausbinder Sausbinder
Veldsla Veldsla
Olijfolie Olijfolie
Kruiden Kruiden
(gedroogde & bieslook en peterselie)
Peper Peper
Zout Zout

Hindesteak in kruidenmantel met noordkrieken en wintergroenten

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(2)

Bereiding

  1. Schil en snijd de pastinaak en aardpeer in blokjes, kruid met peper en zout en bak ze beetgaar in olijfolie.
  2. Maal de noten grof in een vijzel. Meng een lepel van de gevriesdroogde kruiden met de gemalen noten.
  3. Bestrijk de hindesteaks met wat olie en wentel die in de mengeling van noten en kruiden. Bak ze aan beide zijden in hete olijfolie en haal ze uit de pan. Voeg er het sap van de noordkrieken en de wildfond aan toe en laat goed inkoken. Bind eventueel met wat sausbinder. Warm de krieken op in de saus.
  4. Schik de blokjes pastinaak en aardpeer op het bord. Leg er de steaks bij, nappeer de kriekensaus en giet ze erover. Versier eventueel met wat veldsla.