Hindesteak in kruidenmantel met noordkrieken en wintergroenten

Hindesteak in kruidenmantel met noordkrieken en wintergroenten
MoeilijkheidMakkelijk
Koken45 min

Voorbereiding

  1. Schil en snijd de pastinaak en aardpeer in blokjes, kruid met peper en zout en bak ze beetgaar in olijfolie.

  2. Maal de noten grof in een vijzel. Meng een lepel van de gevriesdroogde kruiden met de gemalen noten.

  3. Bestrijk de hindesteaks met wat olie en wentel die in de mengeling van noten en kruiden. Bak ze aan beide zijden in hete olijfolie en haal ze uit de pan. Voeg er het sap van de noordkrieken en de wildfond aan toe en laat goed inkoken. Bind eventueel met wat sausbinder. Warm de krieken op in de saus.

  4. Schik de blokjes pastinaak en aardpeer op het bord. Leg er de steaks bij, nappeer de kriekensaus en giet ze erover. Versier eventueel met wat veldsla.