De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Hindesteak met donker biersaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Hindesteaks Hindesteak4
Tijm Tijm4 takjes takje
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
1
Gauloise Gauloise
(Dubbel)
2 dl dl
Honing Honing1 el el
Aardappelen Aardappel500 g g
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
4 el el
Stronkjes witloof Stronkje witloof6
Boter Boter
Nootmuskaat Nootmuskaat
Peper Peper
Zout Zout

Hindesteak met donker biersaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(15)

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, halveer ze en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en stamp ze met een klont boter tot puree. Schep er de peterselie onder, kruid met peper en zout en houd warm.
  2. Verwijder de harde kern van het witloof en halveer de stronken. Bak het witlloof op een zacht vuur goudbruin en gaar in een klont boter en wat water. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  3. Kruid de hindesteaks met peper en zout. Verhit een klontje boter in een pan, leg er de takjes tijm in en bak even mee. Leg er de steaks in en bak ze langs elke kant een 4-tal minuten. Neem de steaks uit de pan. Doe de sjalot in de pan en bak glazig. Blus met het bier en laat even inkoken. Roer er de honing en de klontjes boter onder en laat mee opwarmen. Warm de steaks terug heel eventjes mee.
  4. Verdeel de puree en het witloof over de borden. Leg telkens een steak op de puree. Druppel de saus over de steaks. Serveer meteen.

Tips:

  • Hinde serveer je liefst rood of rosé.
  • Hou de baktijd kort: 4 minuten aan elke kant.
  • Extra lekker met rozemarijn of tijm erbij.