
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Hindesteaks Hindesteak | 4 | |
Peren
Peer (Conference) | 4 | |
Rode kolen
Rode kool (uitgelekt gewicht) | 680 g g | |
Knolselderpuree Knolselderpuree | 400 g g | |
Boter Boter | 50 g g | |
Tijm
Tijm (enkele ) | takjes takje | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de saus:
Rode wijn Rode wijn | 4 dl dl | |
Wildfond Wildfond | 4 dl dl | |
Boter Boter | 100 g g | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listHindesteak met peer, knolselder en rode kool
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Verwarm boter in een pan en laat kleuren. Bak de hindesteaks aan alle kanten mooi aan. Kruid met peper en zout. Dek het vlees af met aluminiumfolie en zet 8 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat 5 minuten rusten alvorens te serveren.
- Snijd de peren in 4 en verwijder het klokhuis. Bak de stukken kort aan in de pan van het vlees, zonder dat ze papperig worden.
- Warm de rode kool in een pan op en de knolselderpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maak de saus: Laat de fond samen met de rode wijn inkoken tot 2/3, werk af met de boter en breng op smaak met peper en zout.
- Begin met de knolselderpuree en presenteer daarop de stukken peer met wat rode kool. Leg er de sneetjes hindesteak bij en werk af met wat blaadjes tijm en de rodewijnsaus.