Hindesteak met peer, knolselder en rode kool

Hindesteak met peer, knolselder en rode kool
MoeilijkheidMakkelijk
Koken35 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  2. Verwarm boter in een pan en laat kleuren. Bak de hindesteaks aan alle kanten mooi aan. Kruid met peper en zout. Dek het vlees af met aluminiumfolie en zet 8 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat 5 minuten rusten alvorens te serveren.

  3. Snijd de peren in 4 en verwijder het klokhuis. Bak de stukken kort aan in de pan van het vlees, zonder dat ze papperig worden.

  4. Warm de rode kool in een pan op en de knolselderpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. Maak de saus: Laat de fond samen met de rode wijn inkoken tot 2/3, werk af met de boter en breng op smaak met peper en zout.

  6. Begin met de knolselderpuree en presenteer daarop de stukken peer met wat rode kool. Leg er de sneetjes hindesteak bij en werk af met wat blaadjes tijm en de rodewijnsaus.