De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Hindesteak met zoete sjalotsaus_main_play

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Hindesteaks Hindesteak4
Sjalotten Sjalot10
Pastinaken Pastinaak2
Wortelen Wortel4
Tijm Tijm1 bosjes bosje
Melk Melk300 ml ml
Suiker Suiker1 tl tl
Honing Honing1 tl tl
Azijn Azijn25 ml ml
Witte wijn Witte wijn50 ml ml
Couscous Couscous250 g g
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

kippenbouillon

Kippenbouillon Kippenbouillon1 blokjes blokje
Water Water
(heet)
500 ml ml

Hindesteak met zoete sjalotsaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(2)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 120°C. Maak de groenten schoon en snij ze in blokjes. Stoof ze gaar in boter. Voeg de tijm toe en breng op smaak met peper en zout.Pel de sjalotten en breng ze in de melk aan de kook. Giet ze vervolgens af.
  2. Leg de sjalotten in een ovenschaal, bestrooi met de suiker en leg er enkele klontjes boter tussen.Zet 30 minuten in de oven. Doe de couscous in een kom en giet er 2/3 hete kippenbouillon over. Dek af en laat 5 minuten wellen.
  3. Haal de sjalotten uit de oven en plet ze met een vork. Schep de sjalotten in een blender, voeg de azijn toe en mix glad.
  4. Kruid de hindesteaks met peper en zout en bak ze langs beide kanten 4 minuten in hete boter. Haal ze uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.Doe de honing in de pan en roer de aanbaksels los. Blus met de witte wijn. Voeg de resterende bouillon toe en breng aan de kook.Voeg de sjalottenpuree toe en breng op smaak met peper, zout en eventueel nog extra honing.Roer de couscous los met een vork en serveer bij de hindesteak.