
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Hindesteaks
Hindesteak (in blokjes) | 600 g g | ||
Stronkjes witloof Stronkje witloof | 2 | ||
Sjalotten
Sjalot (gesnipperd) | 2 | ||
Stengels selder
Stengel selder (groene) | 2 | ||
Wortelen
Wortel (in dunne plakjes) | 90 g g | ||
Aardappelen
Aardappel (in blokjes) | 170 g g | ||
Runderbouillon Runderbouillon | 1 blokjes blokje | ||
Water Water | 300 ml ml | ||
Rode wijn Rode wijn | 300 ml ml | ||
Mosterd Mosterd | 1 el el | ||
Bosbessenconfituur Bosbessenconfituur | 2 el el | ||
Tarwebloem Tarwebloem | 2 el el | ||
Tijm Tijm | 3 takjes takje | ||
Boter Boter | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listHindestoofpot met witloof
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Bak het hindevlees aan in wat boter. Kruid met peper en zout.
- Voeg de sjalotten, selder, wortelen en tijm toe en laat enkele minuten mee bakken. Meng er de bloem, de mosterd, de bosbessenconfituur, het bouillonblokje, het water en de rode wijn bij en laat op een zacht vuur twee uur sudderen.
- Voeg 15 minuten voor het einde van de kooktijd de aardappelblokjes toe.
- Snij de witloof in de lengte door. Verwijder de harde kern en snij ze grof. Schep onder de stoofpot.
- Kruid eventueel nog bij met peper en zout.
ONZE WIJNTIP: Médoc AOP Château La Raze Beauvallet, 2012