De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Hindestoofpot met witloof

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Hindesteaks Hindesteak
(in blokjes)
600 g g
Stronkjes witloof Stronkje witloof2
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
2
Stengels selder Stengel selder
(groene)
2
Wortelen Wortel
(in dunne plakjes)
90 g g
Aardappelen Aardappel
(in blokjes)
170 g g
Runderbouillon Runderbouillon1 blokjes blokje
Water Water300 ml ml
Rode wijn Rode wijn300 ml ml
Mosterd Mosterd1 el el
Bosbessenconfituur Bosbessenconfituur2 el el
Tarwebloem Tarwebloem2 el el
Tijm Tijm3 takjes takje
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Hindestoofpot met witloof

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

2:30 u.
(14)

Bereiding

  1. Bak het hindevlees aan in wat boter. Kruid met peper en zout.
  2. Voeg de sjalotten, selder, wortelen en tijm toe en laat enkele minuten mee bakken. Meng er de bloem, de mosterd, de bosbessenconfituur, het bouillonblokje, het water en de rode wijn bij en laat op een zacht vuur twee uur sudderen.
  3. Voeg 15 minuten voor het einde van de kooktijd de aardappelblokjes toe.
  4. Snij de witloof in de lengte door. Verwijder de harde kern en snij ze grof. Schep onder de stoofpot.
  5. Kruid eventueel nog bij met peper en zout.

ONZE WIJNTIP: Médoc AOP Château La Raze Beauvallet, 2012