De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Hindestroganoff_main_PLAY

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Hindegebraad Hindegebraad
(in reepjes)
500 g g
Uien Ui
(gesnipperd)
1
Rode paprika's Rode paprika
(in reepjes)
1
Wortelen Wortel
(in plakjes)
1
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
2 el el
Citroensap Citroensap2 el el
Aardappelen Aardappel
(bloemige, ongeschild & in partjes)
600 g g
Wildfond Wildfond100 ml ml
Whisky Whisky
Tomatenpuree Tomatenpuree1 el el
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet)100 ml ml
Zure room Zure room100 g g
Paprikapoeder Paprikapoeder1 el el
Cayennepeper Cayennepeper1 tl tl
Boter Boter
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Hindestroganoff

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(45)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de aardappelpartjes over een ovenschaal. Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Hussel alles goed onder elkaar en zet 40 minuten in de oven.
  2. Bak de ui met de paprika en wortel in boter tot de groenten beetgaar zijn. Schep alles uit de pan. Doe nu de reepjes vlees in dezelfde pan, roer er de tomatenpuree onder en bak 4 minuten op hoog vuur. Blus met de whiskey en laat inkoken.
  3. Doe de groenten opnieuw in de pan bij het vlees en giet er de wildfond bij. Laat een beetje inkoken. Voeg de room, de zure room, het citroensap, de peterselie, de cayennepeper en het paprikapoeder toe. Breng op smaak met zout. Serveer de stroganoff met de geroosterde aardappelen.