
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Hindegebraad
Hindegebraad (in reepjes) | 500 g g | ||
Uien
Ui (gesnipperd) | 1 | ||
Rode paprika's
Rode paprika (in reepjes) | 1 | ||
Wortelen
Wortel (in plakjes) | 1 | ||
Peterselie
Peterselie (fijngehakt) | 2 el el | ||
Citroensap Citroensap | 2 el el | ||
Aardappelen
Aardappel (bloemige, ongeschild & in partjes) | 600 g g | ||
Wildfond Wildfond | 100 ml ml | ||
Whisky Whisky | |||
Tomatenpuree Tomatenpuree | 1 el el | ||
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet) | 100 ml ml | ||
Zure room Zure room | 100 g g | ||
Paprikapoeder Paprikapoeder | 1 el el | ||
Cayennepeper Cayennepeper | 1 tl tl | ||
Boter Boter | |||
Olijfolie Olijfolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listHindestroganoff
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de aardappelpartjes over een ovenschaal. Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Hussel alles goed onder elkaar en zet 40 minuten in de oven.
- Bak de ui met de paprika en wortel in boter tot de groenten beetgaar zijn. Schep alles uit de pan. Doe nu de reepjes vlees in dezelfde pan, roer er de tomatenpuree onder en bak 4 minuten op hoog vuur. Blus met de whiskey en laat inkoken.
- Doe de groenten opnieuw in de pan bij het vlees en giet er de wildfond bij. Laat een beetje inkoken. Voeg de room, de zure room, het citroensap, de peterselie, de cayennepeper en het paprikapoeder toe. Breng op smaak met zout. Serveer de stroganoff met de geroosterde aardappelen.