De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Homemade bloemkoolquiche

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Tarwebloem Tarwebloem200 g g
Bloemkolen Bloemkool1
Eieren Ei5
Kookroom Kookroom250 ml ml
Geraspte kaas naar keuze Geraspte kaas naar keuze200 g g
Boter Boter
(koud)
100 g g
Peper Peper
Zout Zout
Olijfolie Olijfolie
Nootmuskaat Nootmuskaat
Rauwe ham Rauwe ham3 sneetjes sneetje

Voor de vinaigrette

Olijfolie Olijfolie3 el el
Citroensap Citroensap1 el el
Mosterd Mosterd0,5 tl tl
Peper Peper
Zout Zout

Homemade bloemkoolquiche

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:30 u.
(50)

Bereiding

  1. Meng de bloem met de koude boter in blokjes, een snuf zout en 1 ei. Kneed heel kort tot een homogeen deeg en zet 30 minuten of meer in de ijskast.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de bladeren van de bloemkool en hou ze apart. Snij de bloemkool in roosjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper, zout en nootmuskaat. Rooster de roosjes 30 minuten in de oven, haal ze vervolgens uit de oven.
  3. Rol het deeg uit tot zo’n 5 millimeter dikte en bekleed hiermee een ingevette bakvorm van 24 à 26 centimeter. Beleg met bakpapier en bakbonen. Bak het deeg blind gedurende 15 minuten op 180°C, verwijder het bakpapier en de bakbonen.
  4. Leg de geroosterde bloemkoolroosjes op het voorgebakken kruimeldeeg. Meng de eieren met de room, de geraspte kaas, peper, een snuf zout en nootmuskaat. Giet het mengsel over de roosjes. Zet de bakvorm in de oven gedurende 30 à 40 minuten of tot de quiche goudbruin kleurt.
  5. Hak de bloemkoolbladeren grof. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette in een kom. Scheur de ham in twee en draai tot roosjes. Werk de quiche af met de ham en het bloemkoolblad. Besprenkel met de vinaigrette.