Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Voor de zoete aardappelfrietjes
Zoete aardappelen Zoete aardappel | 4 | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Paprikapoeder Paprikapoeder | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de burger
Gemengd gehakt
Gemengd gehakt (varken-rund) | 600 g g | |
Boter Boter | ||
Mosterd Mosterd | 1 el el | |
Eieren Ei | 1 | |
Gerookt spek
Gerookt spek (ontbijtspek) | 8 sneetjes sneetje | |
Kaas
Kaas (extra oude kaas) | 4 | |
Pistolets Pistolet | 4 | |
Blaadjes groene sla Blaadje groene sla | 4 | |
Tomaten
Tomaat (in plakjes) | 1 | |
Augurken
Augurk (in plakjes) | 1 | |
Ketchup Ketchup | 8 el el | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listHomemade cheese-bacon-burger
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Was en snijd de zoete aardappelen in frietjes.
- Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper, zout en de paprikapoeder.
- Schuif ongeveer 25 à 30 minuten in de oven, of tot de frietjes goudkleurig en knapperig zijn.
- Meng het gehakt met de mosterd en het ei en kruid met peper en zout.
- Vorm het gehakt tot 4 hamburgers.
- Verhit een klontje boter in een pan en bak de hamburgers in ongeveer 10 à 15 minuten gaar.
- Snijd de pistolets open en leg ze 5 minuten in de hete oven.
- Haal de hamburgers uit de pan en houd warm. Leg nu de plakjes ontbijtspek in de pan en bak in ongeveer 3 minuten aan beide zijden knapperig.
- Besmeer elke pistolethelft met een eetlepel ketchup.
- Beleg de pistolets met een blaadje kropsla, een plakje tomaat, enkele plakjes augurk, een hamburger, een sneetje kaas en 2 sneetjes gebakken spek.
- Serveer de burger met de zoete aardappelfrietjes.