De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Homemade cheese-bacon-burger

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor de zoete aardappelfrietjes

Zoete aardappelen Zoete aardappel4
Olijfolie Olijfolie
Paprikapoeder Paprikapoeder
Peper Peper
Zout Zout

Voor de burger

Gemengd gehakt Gemengd gehakt
(varken-rund)
600 g g
Boter Boter
Mosterd Mosterd1 el el
Eieren Ei1
Gerookt spek Gerookt spek
(ontbijtspek)
8 sneetjes sneetje
Kaas Kaas
(extra oude kaas)
4
Pistolets Pistolet4
Blaadjes groene sla Blaadje groene sla4
Tomaten Tomaat
(in plakjes)
1
Augurken Augurk
(in plakjes)
1
Ketchup Ketchup8 el el
Peper Peper
Zout Zout

Homemade cheese-bacon-burger

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(92)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Was en snijd de zoete aardappelen in frietjes.
  3. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper, zout en de paprikapoeder.
  4. Schuif ongeveer 25 à 30 minuten in de oven, of tot de frietjes goudkleurig en knapperig zijn.
  5. Meng het gehakt met de mosterd en het ei en kruid met peper en zout.
  6. Vorm het gehakt tot 4 hamburgers.
  7. Verhit een klontje boter in een pan en bak de hamburgers in ongeveer 10 à 15 minuten gaar.
  8. Snijd de pistolets open en leg ze 5 minuten in de hete oven.
  9. Haal de hamburgers uit de pan en houd warm. Leg nu de plakjes ontbijtspek in de pan en bak in ongeveer 3 minuten aan beide zijden knapperig.
  10. Besmeer elke pistolethelft met een eetlepel ketchup.
  11. Beleg de pistolets met een blaadje kropsla, een plakje tomaat, enkele plakjes augurk, een hamburger, een sneetje kaas en 2 sneetjes gebakken spek.
  12. Serveer de burger met de zoete aardappelfrietjes.