De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Homemade hamburger met zwartepepersaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Pistolets Pistolet4
Rundgehakt Rundgehakt600 g g
Tomaten Tomaat2
Rode uien Rode ui1
Multicolorsalades Multicolorsla
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Voor de pepersaus:

Whisky Whisky
Sausbinder Sausbinder3 el el
Runderbouillon Runderbouillon200 ml ml
Peper Peper
Mosterd Mosterd1 tl tl
Kookroom Kookroom50 ml ml

Homemade hamburger met zwartepepersaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(8)

Bereiding

  1. Was de multicolorsla, snijd de tomaten in plakjes en de rode ui in ringen.
  2. Kruid de americain met peper en zout en vorm tot 4 hamburgers. Verwarm een klontje boter in een pan op een middelhoog vuur en bak de hamburgers naar eigen voorkeur saignant, à point of bien cuit. Haal de hamburgers uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie.
  3. Maak de saus: Verwijder het bakvet en blus de pan met een scheutje whisky. Voeg de runderbouillon toe. Kruid met de zwarte peper en mosterd en voeg de room toe. Los de sausbinder op in een beetje koud water en voeg toe aan de saus. Laat al roerend enkele minuten indikken. Kruid bij naar smaak.
  4. Snijd de pistolets open en smeer op elke helft wat pepersaus. Beleg vervolgens met een blaadje multicolorsla, de hamburger, een schijfje tomaat en wat rode ui.