Homemade kerstkoekjes

Homemade kerstkoekjes

MoeilijkheidMakkelijk
Koken60 min

Voorbereiding

  1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Meng in een kom de bloem, het amandelmeel en een snufje zout. Zet opzij.
  2. Mix de suiker en boter luchtig, voeg het ei toe en meng. Doe het bloemmengsel erbij en meng. Verdeel het deeg in 2 schijven van zo’n 2,5 centimeter dikte, verpak in huishoudfolie en leg minstens een halfuur in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot zo’n 3 millimeter. Steek met een vormpje rondjes uit en steek bij de helft van de rondjes een figuur uit in het midden.
  4. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 minuten of tot ze beginnen te kleuren. Laat de koekjes afkoelen.
  5. Maak de chococrème: meng de boter, de melk en het cacaopoeder tot een smeuïge pasta. Proef en voeg indien nodig wat honing toe.
  6. Lepel een beetje chococrème op de bodemkoekjes en leg er een koekje met een figuur bovenop. Bestrooi met poedersuiker.

Gerelateerde recepten