De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Homemade kerstkoekjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Amandelnoten Amandelnoot
(gemalen)
60 g g
Tarwebloem Tarwebloem240 g g
Suiker Suiker125 g g
Boter Boter240 g g
Eieren Ei1
Zout Zout
Poedersuiker Poedersuiker

Voor de chococrème:

Boter Boter2 el el
Melk Melk2 el el
Cacaopoeder Cacaopoeder2 el el
Honing Honing1 el el

Homemade kerstkoekjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(9)

Bereiding

  1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Meng in een kom de bloem, het amandelmeel en een snufje zout. Zet opzij.
  2. Mix de suiker en boter luchtig, voeg het ei toe en meng. Doe het bloemmengsel erbij en meng. Verdeel het deeg in 2 schijven van zo’n 2,5 centimeter dikte, verpak in huishoudfolie en leg minstens een halfuur in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot zo’n 3 millimeter. Steek met een vormpje rondjes uit en steek bij de helft van de rondjes een figuur uit in het midden.
  4. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 minuten of tot ze beginnen te kleuren. Laat de koekjes afkoelen.
  5. Maak de chococrème: meng de boter, de melk en het cacaopoeder tot een smeuïge pasta. Proef en voeg indien nodig wat honing toe.
  6. Lepel een beetje chococrème op de bodemkoekjes en leg er een koekje met een figuur bovenop. Bestrooi met poedersuiker.