
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Voor het deeg:
Tarwebloem
Tarwebloem (gezeefd) | 250 g g | ||
Suiker Suiker | 125 g g | ||
Boter
Boter (kamertemperatuur) | 125 g g | ||
Eieren Ei | 1 | ||
Zout Zout |
Boter Boter | 100 g g | ||
Eieren Ei | 3 | ||
Suiker Suiker | 215 g g | ||
Vanillesuiker Vanillesuiker | 8 g g | ||
Zout Zout | |||
Pecannoten Pecannoten |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listHomemade pecan pie
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
Voor het deeg:
- Wrijf met de hand de boter met de suiker zacht. Meng er de gezeefde bloem onder. Voeg een snufje zout en het ei toe en meng het onder het deeg tot het helemaal opgenomen is. Kruimel het deeg tussen je vingers tot je een homogeen geheel krijgt. Let op dat je het deeg niet overwerkt. Maak er een platte schijf van, wikkel het in huishoudfolie en laat minstens een uur opstijven in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bestuif een proper werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 3 mm dikte. Boter een taartvorm in en bekleed het voorzichtig met het deeg. Prik de bodem volledig in met een vork zodat het deeg niet omhoog komt tijdens het bakken. Bedek het deeg met bakpapier en vul de bodem met gedroogde erwten of bonen. Bak de bodem in ongeveer 15 minuten gaar.
Voor de vulling:
- Smelt de boter. Mix de eieren met de suiker, de vanillesuiker, de boter en een snuf zout.
- Hak wat pecannoten fijn en roer ze door het beslag. Giet het beslag in de vorm en schik de overige pecannoten op de taart.
- Bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar.