De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Homemade Wiener schnitzel met wortelstoemp

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor de wortelstoemp:

Aardappelen Aardappel
(geschild en in stukken)
500 g g
Wortelen Wortel
(geschild en in stukken)
500 g g
Boter Boter
Nootmuskaat Nootmuskaat
Peper Peper
Zout Zout

Voor de Wiener schnitzel:

Kalfslapjes Kalfslapjes4
Peper Peper
Zout Zout
Paneermeel Paneermeel50 - 70 g g
Paprikapoeder Paprikapoeder1 tl tl
Eieren Ei
(losgeklopt)
2
Boter Boter

Homemade Wiener schnitzel met wortelstoemp

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(4)

Bereiding

  1. Zet de aardappelen en de wortelen in een kookpot onder met gezouten water en kook in ongeveer 20 à 25 minuten gaar.
  2. Leg de kalfslapjes elk tussen een vel bakpapier en klop ze met een deegrol tot ongeveer 0,5 cm plat. Kruid met peper en zout.
  3. Meng in een bord het paneermeel met het paprikapoeder.
  4. Haal de vleeslapjes eerst door de losgeklopte eieren en vervolgens door het paneermeelmengsel.
  5. Verhit een klontje boter in een pan en bak, op een middelhoog vuur, de schnitzels in ongeveer 5 à 6 minuten aan beide zijden bruin en krokant.
  6. Giet het water van de aardappelen en wortelen af en stamp samen met een klontje boter, de nootmuskaat, peper en zout tot een stoemp. Serveer met de Wiener schnitzels.