
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Voor de wortelstoemp:
Aardappelen
Aardappel (geschild en in stukken) | 500 g g | |
Wortelen
Wortel (geschild en in stukken) | 500 g g | |
Boter Boter | ||
Nootmuskaat Nootmuskaat | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de Wiener schnitzel:
Kalfslapjes Kalfslapjes | 4 | |
Peper Peper | ||
Zout Zout | ||
Paneermeel Paneermeel | 50 - 70 g g | |
Paprikapoeder Paprikapoeder | 1 tl tl | |
Eieren
Ei (losgeklopt) | 2 | |
Boter Boter |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listHomemade Wiener schnitzel met wortelstoemp
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Zet de aardappelen en de wortelen in een kookpot onder met gezouten water en kook in ongeveer 20 à 25 minuten gaar.
- Leg de kalfslapjes elk tussen een vel bakpapier en klop ze met een deegrol tot ongeveer 0,5 cm plat. Kruid met peper en zout.
- Meng in een bord het paneermeel met het paprikapoeder.
- Haal de vleeslapjes eerst door de losgeklopte eieren en vervolgens door het paneermeelmengsel.
- Verhit een klontje boter in een pan en bak, op een middelhoog vuur, de schnitzels in ongeveer 5 à 6 minuten aan beide zijden bruin en krokant.
- Giet het water van de aardappelen en wortelen af en stamp samen met een klontje boter, de nootmuskaat, peper en zout tot een stoemp. Serveer met de Wiener schnitzels.