Homemade Wiener schnitzel met wortelstoemp

Homemade Wiener schnitzel met wortelstoemp
MoeilijkheidMakkelijk
Koken30 min

Voorbereiding

  1. Zet de aardappelen en de wortelen in een kookpot onder met gezouten water en kook in ongeveer 20 à 25 minuten gaar.

  2. Leg de kalfslapjes elk tussen een vel bakpapier en klop ze met een deegrol tot ongeveer 0,5 cm plat. Kruid met peper en zout.

  3. Meng in een bord het paneermeel met het paprikapoeder.

  4. Haal de vleeslapjes eerst door de losgeklopte eieren en vervolgens door het paneermeelmengsel.

  5. Verhit een klontje boter in een pan en bak, op een middelhoog vuur, de schnitzels in ongeveer 5 à 6 minuten aan beide zijden bruin en krokant.

  6. Giet het water van de aardappelen en wortelen af en stamp samen met een klontje boter, de nootmuskaat, peper en zout tot een stoemp. Serveer met de Wiener schnitzels.