Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kerstomaten
Kerstomaat (gehalveerd ) | 120 g g | |
Rode uien
Rode ui (in dunne plakjes) | 1 | |
Courgettes
Courgette (in lange dunne slierten) | 1 | |
Radijzen
Radijs (in plakjes ) | 6 | |
Rucola Rucola | ||
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje | ||
Tapenade naar keuze
Tapenade naar keuze (van zongedroogde tomaten) | 4 el el | |
Ricotta Ricotta | 200 g g | |
Geraspte Parmezaanse kaas Geraspte Parmezaanse kaas | 2 el el | |
Prosciutto
Prosciutto (in reepjes) | 4 sneetjes sneetje | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor het deeg:
Tarwebloem Tarwebloem | 500 g g | |
Gedroogde gist Gedroogde gist | 1 tl tl | |
Zout Zout | ||
Olijfolie Olijfolie | 1 el el | |
Water
Water (lauw) | 300 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listHomemade zomerpizza
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Meng voor het deeg de bloem met de gist, het zout en de olijfolie. Giet er het water bij en kneed tot een soepel deeg. Dek af met plasticfolie en laat 40 minuten rijzen.
- Rol het deeg uit (eventueel in 2 porties) en bestrijk met de tomatentapenade. Verdeel er de ricotta over en beleg verder met de groenten en de ham. Kruid met peper en zout en druppel er wat olijfolie over.
- Zet de pizza 12 à 15 minuten in een oven van 200 °C. Werk af met de Parmezaanse kaas, rucola en basilicumblaadjes.