De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Homemade zomerpizza

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kerstomaten Kerstomaat
(gehalveerd )
120 g g
Rode uien Rode ui
(in dunne plakjes)
1
Courgettes Courgette
(in lange dunne slierten)
1
Radijzen Radijs
(in plakjes )
6
Rucola Rucola
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje
Tapenade naar keuze Tapenade naar keuze
(van zongedroogde tomaten)
4 el el
Ricotta Ricotta200 g g
Geraspte Parmezaanse kaas Geraspte Parmezaanse kaas2 el el
Prosciutto Prosciutto
(in reepjes)
4 sneetjes sneetje
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Voor het deeg:

Tarwebloem Tarwebloem500 g g
Gedroogde gist Gedroogde gist1 tl tl
Zout Zout
Olijfolie Olijfolie1 el el
Water Water
(lauw)
300 ml ml

Homemade zomerpizza

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(98)

Bereiding

  1. Meng voor het deeg de bloem met de gist, het zout en de olijfolie. Giet er het water bij en kneed tot een soepel deeg. Dek af met plasticfolie en laat 40 minuten rijzen.
  2. Rol het deeg uit (eventueel in 2 porties) en bestrijk met de tomatentapenade. Verdeel er de ricotta over en beleg verder met de groenten en de ham. Kruid met peper en zout en druppel er wat olijfolie over.
  3. Zet de pizza 12 à 15 minuten in een oven van 200 °C. Werk af met de Parmezaanse kaas, rucola en basilicumblaadjes.