De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Hot chocolate bar

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor de basis

Volle melk Volle melk200 ml ml
Boter Boter20 g g
Pure chocolade Pure chocolade100 g g

Voor de chocolademelk met marshmallows

Marshmallows Marshmallow
(gekleurde)
15 g g

Voor de pittige chocolademelk

Cayennepeper Cayennepeper
Sinaasappels Sinaasappel
(geschild)
1
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet)50 ml ml
Suiker Suiker0,5 el el
Cacaopoeder Cacaopoeder

Voor de chocolademelk met munt

Verse room (35% vet) Verse room (35% vet)80 ml ml
Suiker Suiker0,5 el el
Zakjes muntthee Zakje muntthee2
Munt Munt1 takjes takje

Hot chocolate bar

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

15 min.
(6)

Bereiding

Voor de basis:

  1. Smelt de boter met de chocolade in een pannetje. Giet er de melk bij en breng al roerend aan de kook.

Voor de chocolademelk met marshmallows:

  1. Giet de chocolademelk in een kopje en leg er de marshmallows in. Laat even smelten.

Voor de pittige chocolademelk:

  1. Klop de slagroom met de suiker stijf. Zet koel. Doe de sinaasappelschil en cayennepeper bij de kokende chocolademelk en laat 2 minuten koken.
  2. Giet in een kop, lepel er wat slagroom op en bestrooi met wat sinaasappelrasp en cacaopoeder.

Voor de chocolademelk met munt:

  1. Klop de slagroom met de suiker stijf. Zet koel. Voeg de theezakjes bij de wame chocoladmelk en laat 5 minuten trekken. Verwijder de theezakjes.
  2. Giet de chocolademelk in een kop. Garneer met de opgeklopte slagroom en een munttakje.

TIP: Serveer met een stukje appelcroissant.