Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Voor de basis
Volle melk Volle melk | 200 ml ml | |
Boter Boter | 20 g g | |
Pure chocolade Pure chocolade | 100 g g |
Voor de chocolademelk met marshmallows
Marshmallows
Marshmallow (gekleurde) | 15 g g |
Voor de pittige chocolademelk
Cayennepeper Cayennepeper | ||
Sinaasappels
Sinaasappel (geschild) | 1 | |
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet) | 50 ml ml | |
Suiker Suiker | 0,5 el el | |
Cacaopoeder Cacaopoeder |
Voor de chocolademelk met munt
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet) | 80 ml ml | |
Suiker Suiker | 0,5 el el | |
Zakjes muntthee Zakje muntthee | 2 | |
Munt Munt | 1 takjes takje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listHot chocolate bar
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
Voor de basis:
- Smelt de boter met de chocolade in een pannetje. Giet er de melk bij en breng al roerend aan de kook.
Voor de chocolademelk met marshmallows:
- Giet de chocolademelk in een kopje en leg er de marshmallows in. Laat even smelten.
Voor de pittige chocolademelk:
- Klop de slagroom met de suiker stijf. Zet koel. Doe de sinaasappelschil en cayennepeper bij de kokende chocolademelk en laat 2 minuten koken.
- Giet in een kop, lepel er wat slagroom op en bestrooi met wat sinaasappelrasp en cacaopoeder.
Voor de chocolademelk met munt:
- Klop de slagroom met de suiker stijf. Zet koel. Voeg de theezakjes bij de wame chocoladmelk en laat 5 minuten trekken. Verwijder de theezakjes.
- Giet de chocolademelk in een kop. Garneer met de opgeklopte slagroom en een munttakje.
TIP: Serveer met een stukje appelcroissant.