
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Koffie
Koffie (afgekoeld) | 400 ml ml | |
Vanille-ijs Vanille-ijs | 4 bollen bol | |
Volle melk Volle melk | 100 ml ml | |
Opgeklopte room Opgeklopte room | 1 flessen fles | |
Pure chocolade Pure chocolade | 40 g g | |
Poedersuiker Poedersuiker | 1 el el |
voor de karamelsaus:
Boter Boter | 100 g g | |
Suiker
Suiker (lichtbruine) | 130 g g | |
Kookroom
Kookroom (volle) | 100 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listIJskoffie met karamel
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Smelt voor de karamel de boter in een diepe pan. Voeg de suiker al roerend toe en blijf roeren tot alles gesmolten is.
Voeg de room toe en blijf roeren tot een egaal mengsel. Laat de karamel 5 minuten doorkoken. Giet de karamel vervolgens in een potje en laat afkoelen. - Giet de koude koffie in een blender. Voeg het vanille-ijs, de melk en de poedersuiker toe en mix even door.
- Schenk de ijskoffie in lange glazen, spuit er een mooi toef slagroom op en druppel er wat van de karamelsaus over. Werk af met geraspte chocolade.