De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
IJskoffie met karamel

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Koffie Koffie
(afgekoeld)
400 ml ml
Vanille-ijs Vanille-ijs4 bollen bol
Volle melk Volle melk100 ml ml
Opgeklopte room Opgeklopte room1 flessen fles
Pure chocolade Pure chocolade40 g g
Poedersuiker Poedersuiker1 el el

voor de karamelsaus:

Boter Boter100 g g
Suiker Suiker
(lichtbruine)
130 g g
Kookroom Kookroom
(volle)
100 ml ml

IJskoffie met karamel

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(202)

Bereiding

 

  1. Smelt voor de karamel de boter in een diepe pan. Voeg de suiker al roerend toe en blijf roeren tot alles gesmolten is. 
    Voeg de room toe en blijf roeren tot een egaal mengsel. Laat de karamel 5 minuten doorkoken. Giet de karamel vervolgens in een potje en laat afkoelen.
  2. Giet de koude koffie in een blender. Voeg het vanille-ijs, de melk en de poedersuiker toe en mix even door.
  3. Schenk de ijskoffie in lange glazen, spuit er een mooi toef slagroom op en druppel er wat van de karamelsaus over. Werk af met geraspte chocolade.