De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
In bier gemarineerde tofu met witte kool en aardappelsla_main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Tofu Tofu
(in plakjes van 1 cm)
800 g g
Donker bier Donker bier12,5 cl cl
Ketchup Ketchup70 g g
Bruine suiker Bruine suiker2 el el
Azijn Azijn4 el el
Gember Gember
(geraspt)
1 tl tl
Rode uien Rode ui
(fijngesneden )
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook3
Witte kolen Witte kool1
Chilipiment Chilipiment2 el el
Aardappelsalade Aardappelsalade
(met bieslook)
700 g g
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

In bier gemarineerde tofu met witte kool en aardappelsla

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(2)

Bereiding

  1. Leg de plakjes tofu op enkele lagen keukenpapier en leg er enkele lagen bovenop. Leg er wat boeken op en laat zo 30 minuten staan. Zo wordt het vocht uit de tofu geperst.
  2. Meng in een schaal het bier met de gember, ui, ketchup, suiker, azijn en 2 geperste knofl ookteentjes. Roer tot de suiker is opgelost. Leg er de plakjes tofu in, dek af en laat 1 uur marineren in de koelkast
  3. Snij de witte kool in de lengte in 4 stukken. Pers het resterende teentje knofl ook en meng er het chilipiment en een scheutje olijfolie onder. Besmeer hiermee de stukken witte kool.
  4. Grill de stukken tofu en de witte kool gaar op de barbecue. Besmeer ze regelmatig met de marinade. Serveer er de aardappelsla bij.