In bier gemarineerde tofu met witte kool en aardappelsla

In bier gemarineerde tofu met witte kool en aardappelsla
MoeilijkheidMakkelijk
Koken45 min

Voorbereiding

  1. Leg de plakjes tofu op enkele lagen keukenpapier en leg er enkele lagen bovenop. Leg er wat boeken op en laat zo 30 minuten staan. Zo wordt het vocht uit de tofu geperst.

  2. Meng in een schaal het bier met de gember, ui, ketchup, suiker, azijn en 2 geperste knofl ookteentjes. Roer tot de suiker is opgelost. Leg er de plakjes tofu in, dek af en laat 1 uur marineren in de koelkast

  3. Snij de witte kool in de lengte in 4 stukken. Pers het resterende teentje knofl ook en meng er het chilipiment en een scheutje olijfolie onder. Besmeer hiermee de stukken witte kool.

  4. Grill de stukken tofu en de witte kool gaar op de barbecue. Besmeer ze regelmatig met de marinade. Serveer er de aardappelsla bij.