
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Tofu
Tofu (in plakjes van 1 cm) | 800 g g | |
Donker bier Donker bier | 12,5 cl cl | |
Ketchup Ketchup | 70 g g | |
Bruine suiker Bruine suiker | 2 el el | |
Azijn Azijn | 4 el el | |
Gember
Gember (geraspt) | 1 tl tl | |
Rode uien
Rode ui (fijngesneden ) | 1 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 3 | |
Witte kolen Witte kool | 1 | |
Chilipiment Chilipiment | 2 el el | |
Aardappelsalade
Aardappelsalade (met bieslook) | 700 g g | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listIn bier gemarineerde tofu met witte kool en aardappelsla
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Leg de plakjes tofu op enkele lagen keukenpapier en leg er enkele lagen bovenop. Leg er wat boeken op en laat zo 30 minuten staan. Zo wordt het vocht uit de tofu geperst.
- Meng in een schaal het bier met de gember, ui, ketchup, suiker, azijn en 2 geperste knofl ookteentjes. Roer tot de suiker is opgelost. Leg er de plakjes tofu in, dek af en laat 1 uur marineren in de koelkast
- Snij de witte kool in de lengte in 4 stukken. Pers het resterende teentje knofl ook en meng er het chilipiment en een scheutje olijfolie onder. Besmeer hiermee de stukken witte kool.
- Grill de stukken tofu en de witte kool gaar op de barbecue. Besmeer ze regelmatig met de marinade. Serveer er de aardappelsla bij.