Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Lamskronen Lamskroon | 800 g g | |
Tijmblaadjes Tijmblaadjes | 2 el el | |
Tapenade naar keuze
Tapenade naar keuze (van zongedroogde tomaten) | 4 el el | |
Balsamicocrème Balsamicocrème | 1 el el | |
Paprikapoeder Paprikapoeder | 0,5 tl tl | |
Cayennepeper Cayennepeper | 0,5 tl tl | |
Aardappelgratin Aardappelgratin | 1 kg kg | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de salade:
Kerstomaten
Kerstomaat (gekleurde) | 200 g g | |
Mozzarella Mozzarella | 125 g g | |
Gemengde sla Gemengde sla | 60 g g | |
Basilicum
Basilicum (blaadjes) | ||
Rode paprika's
Rode paprika (uit bokaal & gegrild) | 400 g g | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | |
Broden
Brood (stevig) | 3 sneetjes sneetje | |
Balsamicocrème Balsamicocrème |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listItaliaans lamsrack met paprikasalade en aardappelgratin
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Meng de tapenade met de azijn, paprikapoeder, cayennepeper, tijm en 2 eetlepels olijfolie. Wrijf hiermee de lamsrack in. Leg in een schaal, dek af met folie en laat 1 uur in de koelkast marineren.
- Halveer ondertussen de kerstomaatjes, snij de paprika in reepjes en meng. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, balsamico, peper en zout. Druppel wat olijfolie op de sneetjes brood en rooster ze in een pan goudbruin. Halveer het teentje knoflook en wrijf het over het nog warme brood. Snij het brood en de mozzarella in blokjes. Schep het brood, de mozzarella, gemengde sla en balsamico onder de tomaten-paprikamix. Druppel er eventueel nog extra olijfolie en balsamico over.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de lamsrack in olijfolie rondom goudbruin. Leg in een ovenschaal, giet er het braadvocht over en zet 20 minuten in de oven. Wikkel de lamsrack in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten. Bereid de aardappelgratin volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de lamsrack samen met de tomaten-paprikasalade en de aardappelgratin.