De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Italiaanse gehaktballetjes met tomatensaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Gemengd gehakt Gemengd gehakt500 g g
Ricotta Ricotta100 g g
Gedroogde oregano Gedroogde oregano1 el el
Pijnboompitten Pijnboompitten50 g g
Olijfolie Olijfolie3 el el
Tomatenpuree Tomatenpuree1 el el
Peterselie Peterselie
(gehakt)
2 el el
Peper Peper
Zout Zout

Voor de saus

Tomatensaus Tomatensaus
(met basilicum)
300 ml ml
Uien Ui
(gesnipperd)
1
Suiker Suiker1 el el

Italiaanse gehaktballetjes met tomatensaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

35 min.
(48)

Bereiding

  1. Verhit wat olijfolie in een diepe pan. Fruit de ui voor de saus. Giet er de tomatensaus bij en breng op smaak met de suiker, peper en zout.
  2. Meng het gehakt met de ricotta, tomatenpuree, pijnboompitten en de oregano. Breng op smaak met peper en zout. Vorm er met vochtige handen kleine balletjes van.
  3. Bak de gehaktballetjes in de overige olijfolie rondom goudbruin. Doe ze bij de saus en laat nog tien minuten mee pruttelen. Serveer met pasta.