
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Gemengd gehakt Gemengd gehakt | 500 g g | ||
Ricotta Ricotta | 100 g g | ||
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 1 el el | ||
Pijnboompitten Pijnboompitten | 50 g g | ||
Olijfolie Olijfolie | 3 el el | ||
Tomatenpuree Tomatenpuree | 1 el el | ||
Peterselie
Peterselie (gehakt) | 2 el el | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Voor de saus
Tomatensaus
Tomatensaus (met basilicum) | 300 ml ml | ||
Uien
Ui (gesnipperd) | 1 | ||
Suiker Suiker | 1 el el |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listItaliaanse gehaktballetjes met tomatensaus
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verhit wat olijfolie in een diepe pan. Fruit de ui voor de saus. Giet er de tomatensaus bij en breng op smaak met de suiker, peper en zout.
- Meng het gehakt met de ricotta, tomatenpuree, pijnboompitten en de oregano. Breng op smaak met peper en zout. Vorm er met vochtige handen kleine balletjes van.
- Bak de gehaktballetjes in de overige olijfolie rondom goudbruin. Doe ze bij de saus en laat nog tien minuten mee pruttelen. Serveer met pasta.